Folketingets Energipolitiske Udvalg

Christiansborg

1240  København K

Dato             10. april 2008

J nr.              

Orientering om udstedelse af bekendtgørelse om energimærkning af bygninger

 

Til udvalgets orientering fremsender jeg vedlagte bekendtgørelse om energimærkning af bygninger. Bekendtgørelsen er udstedt 7. april 2008 af Energistyrelsen og træder i kraft den 10. april i år. Bekendtgørelsen afløser den hidtil gældende bekendtgørelse om energimærkning af bygninger (bekg. nr. 1731 af 21. december 2006 med senere ændringer).

Ved bekendtgørelsen ændres det nuværende system med personlig beskikkelse af energikonsulenter til energimærkning af bygninger, til et akkrediteret certificeringssystem, hvor energimærkning af bygninger udføres af certificerede firmaer. I en overgangsperiode frem til maj 2011 vil energimærkning både kunne udføres af personligt beskikkede energikonsulenter og certificerede firmaer, hvorefter energimærkning alene kan udføres af certificerede firmaer.

Ved bekendtgørelsen gennemføres desuden dele af Europa-Parlamentets og Rådets direktiv nr. 2005/36/EF af 7. september 2005 om anerkendelse af erhvervsmæssige kvalifikationer i energimærkningsordningen for bygninger.

Energistyrelsen har foretaget en høring af de berørte parter. De indkomne høringssvar har kun givet anledning til mindre ændringer, bl.a. at overgangsperioden er blevet forlænget i forhold til høringsudkastet.

Med venlig hilsen

 

 

Connie Hedegaard

 

./..      Vedlagt:

            Bekendtgørelsen

Notat med resumé af høringssvar