Næstved. A.26.2008.02. Vindmøllegrundeatlas.

 

Atlas for vindmøllegrunde. Efterlysning

Vindgrundeatlas efterlyses til hjælp for enhver, der ønsker lokale vindmøller. Atlas, på Internet og tryk, med tydelig visning af særligt interessante områder i alle 98 kommuner.

 

Energikriser kan komme hurtigt med ukendt styrke, hyppighed og varighed.

Danmark skal være selvforsynende med vedvarende energi og vært for Klimamøde 2009. Lov må sikre nærhedsprincip med lokalt styre og ansvar for vindmøller med ren, rigelig el til lav pris, for at undgå fremmedgørelse, guldfeber, misundelse og ekspropriation.

 

Vindmøller i industriområder: De vil være naturlige blandt anden industri i godkendte, aktive, måske støjende miljøer, der også kan glæde ved besøg af skoler, lokale og turister.

 

Vindmøller på kendte vindmøllegrunde: VVM virkning må være kendt. Vindmøller er ofte velplaceret, og stadig støttet af lokal stolthed og interesse. Små vindmøller kan ofte udskiftes med store, med lokal forkøbsret og lokalt, styre, ansvar og flerdoblet vind el..

 

Vindmøller langs motorveje: Kendt og beundret sydpå for ren el og interessant, smuk storhed og god placering, stille i forhold til støj fra motorvejen. Protester vil undre.

 

Vindmøller langs jernbaner. Et ældre, kendt forslag til forsyning af ren miljørigtig el til tog med vindmøller på strækninger, uden objektive gener for nogen.

 

Vindmøller langs højspændingsledninger. Fordele er kort vej til elnet. Mange vil foretrække miljørigtige vindmøller frem for højspændingsmaster og ledninger.

 

Vindmøller I skove: Velegnet mod vindmøllefobi. Vinger højt over trætoppe kan næppe ses eller høres. Vindmølletårne fylder og ses kun lidt. Veje er ofte anlagt. VVM vurdering må være enkel. Vindmøller i fredsskov, der viser produktion, og virkelighed, kan forhåbentlig fjerne den angst og modstand, som blot ordet fredsskov kan give.  

 

Vindmøller i forsøgsområder: Empiri er at få sikker viden ved forsøg. Steder til nyttige, spændende forsøg må tåles og tillades. Forslag til forsøg og steder efterlyses.

 

Vindmøller langs kystlinier.  På land eller i vand. Fordele er ofte god vind. Ulemper er frygtet stærk polarisering fra begejstring til foragt især ved planlægning.

 

Vindmøller i fredede områder.  Gode muligheder for at vindmøller, ved oplysning. kan få anerkendelse og plads, velkomne som naturens hidtil største tekniske hjælper.

 

Vindmøller i offentlige områder.  Før Klimakonferensen i 2009 vil det være god skik, og gode signaler, at offentligt ejede områder, såvel militære, som civile, stilles til rådighed for vindmøller, til hjælp for natur, miljø, lokalt og globalt

 

Med venlig hilsen, Gert Nielsen