Folketingets Energipolitiske Udvalg

Christiansborg

1240  København K

Dato             5. februar 2008

J. nr.            

Deres ref.

  

 

Orientering om Energistyrelsens godkendelse af en udbygningsplan for olieindvinding fra Nini Øst forekomsten

Energistyrelsen har godkendt en udbygningsplan for olieforekomsten Nini Øst, som en yderligere udbygning af Nini feltet. Planen indeholder en trinvis udbygning af forekomsten. DONG E&P A/S stÃ¥r for indvindingen pÃ¥ vegne af rettighedshaveren i tilladelse 4/95 (DONG E&P A/S, RWE-DEA AG, Altinex Oil Denmark A/S).

 

Godkendelsen omfatter to trin, hvoraf trin ét indebærer udførelse af tre brønde til den sydlige del af forekomsten fra en ny ubemandet platform placeret på den østlige del af Nini feltet. Det efterfølgende trin afhænger af produktionserfaringer med de første brønde, og kan omfatte etablering af yderligere to brønde i den østlige del af forekomsten.

 

Den forventede produktion udgør ca. 2,7 mio. m3 olie i hele forekomstens levetid. Til sammenligning var den totale danske olieproduktionen i 2007 på ca.  18 mio. m3 olie. De samlede investeringer i forbindelse med udbygningen er anslået til i alt ca. 2,1 mia. DKK. Produktionsstart forventes oktober 2009.

 

Råolien fra Nini Øst platformen transporteres via rørledning til Siri platformen, hvor olie skilles fra vand og gas. Olien lastes derefter på tankskibe og transporteres til land sammen med olien fra felterne Siri, Nini og Cecilie via det eksisterende offloading system på Siri platformen. Hovedparten af det producerede gas og vand reinjiceres i reservoiret.

 

Rettighedshaveren har søgt om undtagelse fra tilslutnings- og transportpligten til DONG Olierør A/S´ olierørledning. Energistyrelsen har, som for de øvrige forekomster i Siri området, meddelt dispensation fra tilslutnings- og transportpligten på betingelse af, at der betales 5 % dispensationsafgift.

 

Energistyrelsen har endvidere meddelt permanent medregning af Nini Øst området i den 30-årig arealafgrænsning for Nini feltet under forudsætning af, at den planlagte produktion fra forekomsten iværksættes.

 

 

Med venlig hilsen

 

 

Connie Hedegaard