Folketingets Arbejdsmarkedsudvalg
Kraftig protest over Arbejdsstyrelsen lader forsikringsselskaber trække udbetaling af erstaning til de
skadesramte helt uud i det groteske. Arbejdsulykker er i helhed relativ enkle, Arbejdstilsyn og Politi
har normalt bidraget med hvad der ligger bag arbejdsulykken. Det eneste Fosikringsselskaber søger
er, at trække erstatningsudvetalingen "bevist ud", det kræver en lovændring da erfaringerne har vist
os, at Forsikringsselskaberne trækker Arbejdsskadesstyrelsen rundt ved næsen i manegen. Til ubo-
delig skade for den arbejdsskadede lønmodtager, ofte smadret så enhver arbejdsevne i hvilket som
helst erhvrv er totalt udelukket. Altså en relativ og åbenlys enkel sag, at overskue, og dette uden, at
Myndigheden på dette område - Arbejdsskadesstyrelsen - sover trygt sin Tornerosesøvn.
Â
Med venlig hilsen
Arbejdsmiljøkonsulent og arbejdsmiljøekspert, for. LO-konsulent
Kurt Kløve Sørensen
mail: [email protected]
Â
Vedlagte brev til Arbejdsskadesstyrelsen bedes omdelt til arbejdsmarkedsudvalget
Â
----- Original Message -----
From: Kurt Kløve Sørensen <mailto:[email protected]>Â
To: Arbejdsskadestyrelsen <mailto:[email protected]>Â
Sent: Wednesday, August 27, 2008 10:57 PM
Subject: Protestererover en uhyggelig usaglig sagsbehandling og der gør flere år før en lønmodtager har været af en faktuel arbejdsulykke.
Arbejdsskadesstyrelsen
Direktøren
Sankt Kjelds Plads 11,
2100 København Ø.
Â
UACCEPTABEL SAGSBEHANDLING AF ARBEJDSSKADER (ARBEJDSULYKKE) TRÆKKER
ERSTATNINGEN HELT GROTESK UD.
Â
Kære Direktør.
Â
Jeg retter denne skriftlige henvendelse Direkte til Dem som den fuldt ud ansvarlige for enhver aktivitet
i Arbejdsskadesstyrelsen. Jeg har siden 1975 været LO-konsulent til jeg blev hjertesyg og ramt af dels
en stor hjerteblodprop og Psykisk-Fysisk-Udbrændt efter 9 års arbejde central I LO 16-18 timer dg, 6-7
dage om ugen. PÅ trods af en meget målrettet gentræning - den første hjerteblodprop og hjertestop ind-
traf den 20. april 1988, idet min læge Thomas Børresen og min hustru sygeplejerske fik mig hasteindlagt på Køge Sygehus den 19. april 1988. Men på trods af genoptræning optagelse af arbejdet i august 1988 - pådrog jeg igen den 15. december 1988 på ny endda 2 hjerteblodpropper og dobbeltsidet lungehinde-betændelse. Jeg var LO-chefkonsulent.
Â
Jeg har hyppigt været suppleant for folkevalgt LO-sekretær Bent Nielsen, og kender alt til Styrelsen arbejdsgang, som trods 20 år efter er lige så ringe og uacceptabel. Her taler vi om noget så kontroversielt som, at når en lønmodtager helt uvarslet bliver udsat for en decideret arbejdsulykke, og den bliver anmeldt efter at, arbejdstilsynet og ofte Politiet har undersøgt årsagen til Arbejdsulykken. Så er det desværre helt sindsygt , at der skal gå flere år, før de profithungrende Forsikringsselskaber ikke ønsker, at udbetale erstatning. Bl.a. har selskaber - som en edderkop - spændt sit direkte livsskadelige spindelvæv ud, og blæser højt og flot på at det faktisk, er levende mennesker vi taler om. Selskabspraksis er, at man begærer alle patientjournaler udleveret fra baby-undersøgelserne efter fødsel, til ungdoms læge undersøgelserne til journaler omkring en blindtarmsbetændelse, og jeg kunne blive ved, kort sagt Dansk Forsikringsselskaber opfører sig som en "Økonomisk mafia bande", og tænker ikke 1 sekund på, at den tilskadekomne er familieforsørger, og ofte er så smadret, at vedkommendes arbejdsevner i hvilket som helst erhverv er udelukket, trækker Forsikringsselskaberne helt ud i groteske.
Â
Dette er IKKE i overensstemmelse med Lovgivning om Arbejdsskadesforsikring, og ydermere overtræder reelt flertallet af Forsikringsselskaber lov om aktindsigt. Hvad vedkommer det et Forsikringsselskab om -  "opdigtet Arne Hansen har fået en blindtarmsoperation som 25 år gammel?" Dette er på dette platteniveau, selskaberne holder på en erstatningsudbetaling i årevis for at trække gode renter til Selskabet på bekostning af den ulykkelige tilskadekomne? Jeg agter at rette henvendelse til Forsikringsbranchen og beskæftigelsesminister Klavs Hjort Frederiksen samt til Folketingets Arbejdsmarkedsudvalg og Folketingets Ombudsmand med opdring til, at rejse en Rigsretssag.
Â
Jeg anmoder Dem som ansvarshavende Direktør for Arbejdsskadesstyrelsen indkalde samtlige Arbejdskades selskaber til, en konference om "dette vitale emne - bevist at trække en arstatningssag i en uacceptabel langdrag.
Â
Her må Arbejdsskadesstyrelsen træde på spederen og træde i Skikkelse og forlange, at Forsikringsselskaberne straks ændrer praksis ved sagsbehandling, af noget så simpelt som en arbejdsulykke. Værre stiller det med de såkaldte arbejdsbetingede helbredsskader ikke mindst skader på bevægeapparatet - de såkaldte nedslidningsskader som i 7 ud af 10 tilfælde udelukkende skyldes et helt utilstrækkelig indrettet arbejdsplads og et opskruet arbejdstempo, samt mangel på hjælpemidler. Blev disse faktorer kunne vi reelt begrænse op til 40% af disse ulykkelige helbredsskader
ud fra den faktuelle kendsgerning, at ikke to mennesker er ens indrette, højde, bredde, armlængde, kropslænde og benlængder. Og især betyder ensidige arbejdsbevægelse, parret med et sindsygt arbejdstempo stort set alt.
Â
Dernæst er det en ulykkelig kendsgerning, at alt for mange arbejdspladser er arbejdsforholdende og arbejdsmiljøet så ringe, at vi "kalder arbejdsskades-fabrikker". Set i lyset af, at omkostningerne ved et dårligt og utilstrækkeligt godt arbejdsmiljø årligt koster samfundet nminimum 60-70 mia kroner, Derfor må Styrelsen og Direktoratet for Arbejdstilsynet se at komme op på dupperne i træde i skikkelse.
Â
Med venlig hilsen
Forh. LO-konsulent, arbejsdsmiljøkonsulent og arbejdsmiljøekspert
Kurt Kløve Sørensen
Vestre Lagunevej 1,
2680 Solrød Strand
Â
mail: [email protected]