Motivering til flere hænder på arbejdsmarkedet og finaciering af flere i arbejde.

 

Erhvervskat hæves til 28 % og beregnes af omsætning - lønsumudgifter. Dette vil give et skatteprovenue, som kan bruges til at hæve grænsen for betaling topskat og hævelse af beskæftigelsesfradraget, for at animerer folk til at gøre en ekstraindsats og påtage sig ekstraarbejde, i perioder hvor det er påkrævet., uden at de føler at de bliver flået. Ved at hæve beskæftigelsesfradraget vil man sikre en social balance hvor de lavestlønnede vil få %-vis største udbytte ved stigning af rådighedsbeløbet.

Hævelse af rådighedsbeløbet vil endvidere motivere mennesker på overførelseindkomst til at gøre en ekstra indsats for at opnå indtægter, der figurerer på selvangivelsen.

 

En erhvervsskat beregnet på omsætning - lønsumudgifter, vil være en mere retfærdig samfundsmæssig erhvervsskat.

Der skal/kan ikke spekuleres i at foretage sig anskaffelser og dermed udgifter med hensyn til skattebetaling.

Virksomhederne bliver mere fokuseret på omkostninger og dermed forøges indtjening i virksomheden, hvilket vil være med til at konsolidere virksomheden og dermed styker virksomhedens muligheder for at nyinvestere i produkter og markeder for at øge væksten i virksomheden.

Virksomhederne vil investere udfra et lønsomhedssynspunkt i stedet for et fradragshedssynspunkt.

 

At friholde lønsumudgifterne fra "bruttoskatten" vil være retfærdigt og medvirke til at virksomheder gerne vil nyansætte folk og evt. tage ledige ind, og gennem de menneskelige ressourcer forøge værditilvæksten i virksomheden.

Dette vil være til gavn for virksomheder, kommuner, regioner, stat og den danske befolkning.