Flemming Ast

Ordrup Jagtvej 179, 1.tv

2920 Charlottenlund

 

 

 

                                                                                                             Den 14.4.2008

 

 

Folketingets Arbejdsmarkedsudvalg

 

 

 

 

Med henvisning til Arbejdsministerens skriftlige svar den 3. april, skal jeg stille ministeren følgende spørgsmål, igen:

 

Hvorledes sikrer ministeren, at ordblinde borgere får den nødvendige hjælp til at læse mange job-opslag og skrive ansøgninger, når de ordblinde og læsehandicappede ikke har en PC?

 

1 % til 2 % af de ordblinde og læsehandicappede er så hårdt ramt, at de ikke selv kan orientere sig i det offentlige rum. De kan med andre ord ikke selv finde hen til et jobcenter.

 

Hvorledes sikrer ministeren, at disse ledige borgere kan få den nødvendige hjælp til at søge et job?

 

Ministeren svarede, at Jobcentrets medarbejdere skal hjælpe? Årsagen til spørgsmålet er, at der ikke er de nødvendige ressourcer, som forudsat i ministerens svar.

 

Og følgelig, hvad sker der med den ordblindes understøttelse, hvis Jobcentret ikke har ressourcer til at hjælpe den ordblinde, som ministeren undlod at besvare.

 

Jeg har så noteret mig, at ministeren under en folketingsdebat er citeret for at sige, at det er op til a-kassen at beslutte antallet af jobansøgninger pr. uge, og ikke de 4 ugentlige ansøgninger, som ministeren har udtalt til Ekstra Bladet.

 

Blot for at give et enkelt eksempel. I Billund og Hobro tager en ansøgning 4 uger. I Ringkøbing tager det lige nu 6 måneder.

 

Med venlig hilsen,

 

 

Flemming Ast