Fra: Thomas Bak Bjørst [mailto:[email protected]] 
Sendt: 2. december 2007 18:23
Til: [email protected]
Emne: Hvad med medarbejder arbejdsbetinget lidelse m.m. retsikkerhed i komnuner
 
 
 
Til 
 
Arbejdsmarkedsudvalg
 
 
 
 
 
Som pensioneret arbejdsmiljø og arbejdsskade konsulenter, og borger i Ny Holbæk kommune er vi blevet dybt ryste over (se vedhæftet), at se artiklen fredag den 16 november 2007 side 4 Holbæk Venstreblade.
 
 
 
Det fremgik af artiklen om Ny Holbæk kommune bl.a.: 
 
”Flest går til psykolog med stres” 
 
”40 % af 233 sagerne hos psykolog-ordningen handler om stress og udbrændthed. ” 
 
”Vold i en fjerdedel af arbejdsulykkerne”
 
 
 
Man samarbejde med Falck Healtcare dette er der ikke noget odiøst i.
 
Bemærk at Falck Healtcare og andre lignende ordninger opfylder det hul i loven, da der for Falck Healtcare ikke lovpligtig anmeldelse krav da de ikke er omfattet af den gældende lov om anmeldelse, idet der ikke er tale om læger og tandlæge, men andre ikke omfatte sundheds personale uden læge og tandlæge tilsyn / behandling.
 
 
 
Falck nyt april 2007
 
www.falck.dk/FN_04_07.pdf
 
 
 
Holbæk Kommune er en af de hidtil største offentlige kunder i Falck Healthcare. Borgmester
 
Jørn Sørensen ser blandt andet ordningen som et middel til at fastholde arbejdskraft.
 
 
 
5700 ansatte i Holbæk Kommune har siden 1. april frit
 
kunnet benytte sig af en ny, gratis sundhedsordning.
 
Kommunen har nemlig indgået en af de hidtil største
 
offentlige aftaler med Falck Healthcare, og dermed er
 
kommunens ansatte sikret en hurtig behandling i form af
 
fysioterapi, kiropraktik, massage og zoneterapi samt psykologisk
rådgivning.
 
 Af bekendtgørelse om fortegnelse over erhvervssygdomme fremgår det bl.a.:
 
Gruppe I 
 
Psykisk sygdom: 
 
PÃ¥virkning: 
 
 
1. Posttraumatisk belastningsreaktion. 
 
Traumatiske begivenheder eller situationer af kortere eller længere varighed af en exceptionelt truende eller katastrofeagtig natur. 
 
Da jeg i alt beskedenhed har ført Danmarks historiens største retssager, inden for arbejdsmiljø og arbejdsskade området sammen med nu dræbte advokat Jens Bjørst, har vi været med til at skabe retspraksis hvor af det bl.a. fremgår: 
 
Hvad sker der, hvis der er gået mere end 1 år?
 
Hvis vi modtager en anmeldelse efter 1 år, skal vi som udgangspunkt afvise sagen. Kun i ganske særlige tilfælde kan vi se bort fra, at 1-årsfristen er overskredet, og så vil du kunne få erstatning efter loven.
 
---------------------------
 
Forudbestående lidelser
 
Forudbestående lidelser kan begrunde nedsættelse af erstatningen. Se om de formelle krav til afgørelser herom, og om betingelserne for en sådan afgrænsning af arbejdsskaden.
 
Af den del af arbejdsmiljøloven, der har den største retspraksis i forhold til denne sag  kan bl.a. nævnes, Vestre Landsrets l. afdeling i 1. instanssag B 584/1984, H. D. 27. oktober 1989 i sag 1270/1988 og i 300/1988 
 
I forhold til de konkrete sager fremgår det bl.a. klart  arbejdsmiljølovens:
 
§ 1. Ved loven tilstræbes at skabe 
 
1. et sikkert og sundt arbejdsmiljø, der til enhver tid er i overensstemmelse med den tekniske og sociale udvikling 
 
Kapitel 4 - Almindelige pligter 
 
Arbejdsgiveren 
 
§ 15. Arbejdsgiveren skal sørge for, at arbejdsforholdene sikkerheds- og sundhedsmæssigt er fuldt forsvarlige. Der henvises her særligt til 
 
kapitel 5 om arbejdets udførelse, 
 
§ 17. Arbejdsgiveren skal gøre de ansatte bekendt med de ulykkes- og sygdomsfarer, der eventuelt er forbundet med deres arbejde. 
 
Stk. 2. Arbejdsgiveren skal endvidere sørge for, at de ansatte får nødvendig oplæring og instruktion i at udføre arbejdet på farefri måde.
 
Kapitel 5 - Arbejdets udførelse 
 
§ 38. Arbejdet skal planlægges, tilrettelægges og udføres således, at det sikkerheds- og sundhedsmæssigt er fuldt forsvarligt. 
Stk. 2. Anerkendte normer eller standarder, som har sikkerheds- eller sundhedsmæssig betydning, skal følges.
 
1.     Kapitel 15 - Straf 
 
§ 82. Medmindre højere straf er forskyldt efter den øvrige lovgivning, straffes med bøde eller fængsel indtil 1 år den, der 
 
overtræder § 15, § 15 a, § 16, § 17, stk. 1 og 2, § 18, § 19, § 20, stk. 1, § 21, § 23, §§ 25-34, § 37, stk. 1 og 4, § 38, stk. 1, § 42, stk. 1, § 45, stk. 1, § 48, stk. 1, § 63, stk. 5, § 75, stk. 3, eller § 76, stk. 1, 
 
lader arbejde udføre i strid med kapitel 9 og 10, leder eller fører tilsyn med sådant arbejde eller udfører arbejde i strid med kapitel 9, 
 
ikke efterkommer påbud efter § 77, § 77 a, eller 
 
undlader at meddele oplysninger efter § 22, stk. 2. 
 
Stk. 2. Straffen kan stige til fængsel i indtil 2 år, hvis overtrædelsen er begået forsætligt eller ved grov uagtsomhed. 
 
Vi ønsker som retskaffen borger:
 
*        At få oplyst om De har sikret at de ansvarlige for skaderne, har anmeldt dem til de respektive myndigheder. 
 
*        at de ansvarlige for skaderne har sikkert medarbejderne den optimale service, og erstatning m.m. i forbindelse med fremtidige følger m.m..
 
*        At de ansvarlige for skaderne har sikret at, alle beviser er bevaret, således der kan ske en optimal sagsgang hos tilsyns myndighederne, anklagemyndigheden.(Det er vel stadigt ikke lovligt at tilsidesætte gælde love)
 
*        At de ansvarlige for skaderne har sikret, at alle medarbejders sager er anmeldt således, at der ikke indtræder forældelse, af den enkeltes dennes familie og pårørendes rettigheder.
 
*        At de ansvarlige for skaderne, har sikkert at der ikke ved senere skade, sker en modregning, med bemærkning om at, der er en sag / hændelse, (forudbestående lidelser) der ikke rettidigt anmeldt og håndteret!
 
*        At der efter arbejdsmiljøloven er sket eller sker en optimale efterforskning da der åbenbart er tale om at arbejdsforholdene er / var ikke sikkerheds- og sundhedsmæssigt fuldt forsvarlige fra arbejdsgiver side, ud fra det man kan læse!
 
Hvis der er noget som De ikke forstår eller ønsker uddybet i forbindelse med denne skrivelse, er de velkommen til, at kontakte undertegnede.
 
Bemærk 
 
Vi ønsker kun, at kommunikere med Dem Digitalt skriftligt,  idet vi bl.a. ikke altid kan forventes at opholde os på postadressen i kortere og længere tid.  
 
Med venlig hilsen
 
  Thomas Bak Bjørst 
 
THOMAS BAK BJØRST LØSERUP STRANDVEJ 70, 4300 HOLBÆK.  
 
Telefon +45 28122819 
 
Skibets navn "Bak Bjørst" kald Lyngby radio tlf. 80604020  Kaldesignal XPD5223 eller  MMSI-nummer   219005406. 
  <mailto:EMAIL:[email protected]> E-MAIL: thomas <mailto:[email protected]> @bak-bjoerst.dk   Hjemmeside www.bak-bjoerst.dk <outbind://10/exchweb/bin/redir.asp?URL=http://www.bak-bjoerst2.dk/>  eller www.bak-bjoerst2.dk <outbind://10/exchweb/bin/redir.asp?URL=http://www.bak-bjoerst2.dk/>   
 
Bemærk  
 
Bemærk 
 
Vi ønsker kun, at kommunikere med Dem Digitalt skriftligt,  idet vi bl.a. ikke altid kan forventes at opholde os på postadressen i kortere og længere tid.  
 
Med venlig hilsen
 
Thomas Bak Bjørst 
 
THOMAS BAK BJØRST LØSERUP STRANDVEJ 70, 4300 HOLBÆK.  
 
Telefon +45 28122819 
 
Skibets navn "Bak Bjørst" kald Lyngby radio tlf. 80604020  Kaldesignal XPD5223 eller  MMSI-nummer   219005406. 
 
  <mailto:EMAIL:[email protected]> E-MAIL: thomas <mailto:[email protected]> @bak-bjoerst.dk   Hjemmeside www.bak-bjoerst.dk <outbind://10/exchweb/bin/redir.asp?URL=http://www.bak-bjoerst2.dk/>  eller www.bak-bjoerst2.dk <outbind://10/exchweb/bin/redir.asp?URL=http://www.bak-bjoerst2.dk/>