Undervisningsminister Bertel Haarders skriftlige svar til medlem af Folketinget Line Barfod (EL) på spørgsmål af 17. oktober 2007 (nr. S 173)

 

”Vil ministeren i forlængelse af svar på spørgsmål nr. S 54 skære det ud i pap for spørgeren, om ministeren vil sikre, at når to forskellige forvaltninger i den samme kommune har truffet to modstridende afgørelser om skoletilbud til det samme barn, og disse to afgørelser begge er stadfæstet i de to ankesy­stemer, så er det afgørelsen fra skoleforvaltningen, der skal gennemføres, og i bekræftende fald oplyse, hvad ministeren helt konkret vil gøre for at sikre dette?”

 

 

Svar:

I mit svar på spørgsmål nr. S 54 af 15. oktober 2007 redegjorde jeg for de lovgivningsmæssige rammer for Klagenævnet for vidtgående specialundervisning. Det er inden for disse rammer, at klagenævnet kan træffe afgørelse i sager på folkeskoleområdet.

 

Klagenævnets afgørelser skal efterleves af kommunerne. Hvis dette ikke sker, kan sagen indbringes for de kommunale tilsynsmyndigheder. 

 

Hvis en kommunalbestyrelse eller andre finder, at klagenævnets afgørelse ikke er truffet inden for de lovgivningsmæssige rammer, kan sagen indbringes for de almindelige domstole.  

 

Jeg skal også gøre opmærksom på, at jeg ikke har instruktionsbeføjelse over for Klagenævnet for vidtgående specialundervisning.

 

For så vidt angår eventuelle modstridende afgørelser inden for den kommunale forvaltning, skal jeg henvise til mit svar på spørgsmål nr. S 54, hvori jeg oplyste, at det altid er kommunalbestyrelsen, der har ansvaret for de afgørelser, som bliver truffet af den kommunale forvaltning, uanset om afgørelsen vedrører folkeskoleområdet eller det sociale område.

 

 

 


Bertel Haarder