Kommissorium for arbejdsgruppe om privat og erhvervsmæssig kørsel i gulpladebiler.

 

Som led i SKATs indsatsstrategi planlægges en intensiveret indsats overfor privat benyttelse af biler registreret på gule nummerplader.

Hensigten er dels at sikre overholdelsen af de gældende moms- og skattemæssige regler for privat anvendelse af biler på gule plader, dels at skærpe indsatsen overfor sort arbejde gennem kontrol med anvendelsen af gulpladebiler.

Forud for den intensiverede indsats har der imidlertid vist sig en vis tvivl om indholdet af de gældende moms- og skatteregler. En tvivl som ikke fuldt og helt har kunnet afklares ved hjælp af SKATs kortfattede pjece ”Varebiler på gule plader – Til dig, der ejer eller bruger vare- eller lastbil til erhverv”.      Desuden er der konstateret visse eksempler på manglende sammenhæng mellem moms- og skattereglerne.

Derfor nedsættes i Skatteministeriet en hurtigt-arbejdende arbejdsgruppe, hvis opgaver det er

-         at udarbejde mÃ¥lrettet informationsmateriale om relevante regler for brugen af biler pÃ¥ gule nummerplader

-         at komme med forslag til mulige harmoniseringer mellem moms- og skattereglerne, som ikke svækker de overordnede formÃ¥l med indsatsen

-         at komme med forslag til justeringer af gældende retningslinier for privat benyttelse af gulpladebiler, som gør reglerne lettere at anvende og mere fleksible – uden at svække de overordnede formÃ¥l med indsatsen.

Arbejdsgruppen, der kan kontakte eksterne interessenter, forventes at afslutte arbejdet inden årets udgang. Formandskabet varetages af Skatteministeriets Departement.