J.nr. MST - 605 - 00032

 

 

  

Den 9. oktober 2007

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Miljøministerens besvarelse af spørgsmål nr. 8 stillet af Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri.

 

 

Spørgsmål      

Ministeren bedes kommentere henvendelsen af 19/2-07 fra Det Økologiske Råd vedrørende forslag til supplerende virkemidler, der kan medvirker til at opfylde pesticidplanen, jf. FLF alm. del. – bilag 227.

 

Svar:

Jeg omtalte i forbindelse med et samråd om pesticider i Folketingets Miljø- og Planlægningsudvalg den 14. marts 2007, at brevet fra Det Økologiske Råd indeholder mange interessante input til diskussionen om virkemidler i pesticidpolitikken.

 

I forbindelse med offentliggørelsen af Pesticidstatistikken for 2006 besluttede regeringen at igangsætte konkrete initiativer, der ligger i tråd med anbefalingerne fra Det Økologiske Råd om målrettet rådgivning. Regeringen har således besluttet at iværksætte et forsøg med udarbejdelse af et grønt pesticidregnskab, som kan anvendes som grundlag for målrettet rådgivning, og regeringen har iværksat et projekt med det formål at udbrede anvendelsen af beslutningsstøtte- og varslingssystemer, der som det påpeges af det Økologiske Råd kan bidrage til at nedsætte pesticidforbruget. Herudover har regeringen besluttet at stille krav om opdatering af sprøjtecertifikater.

 

Ideerne fra Det Økologiske RÃ¥d vil indgÃ¥ i arbejdet med at evaluere Pesticidplan 2004-2009, en proces, som vi tager fat pÃ¥ allerede dette efterÃ¥r, og som vil blive gennemført som en bred og transparent proces med inddragelse af alle relevante parter.Â