Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Den 16. oktober 2007

J.nr. 5612


 

 

Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i skrivelse af 3. oktober 2007 (Ad FLF alm. del) udbedt sig min besvarelse af følgende spørgsmål nr. 5:

 

Spørgsmål 5:

Kornprisernes himmelflugt indebærer bl.a., at det er sværere at afsætte smågrise, hvilket kan medføre, at smågrisene hober sig op i staldene. Vil ministeren i den anledning øge antallet af dyrevelfærdskontrolbesøg og afsætte flere midler hertil?

 

Svar:

Jeg har forelagt spørgsmålet for Fødevarestyrelsen, der har oplyst følgende, hvortil jeg henholder mig:

 

”Foder til svin består af en stor del korn, og derfor medfører stigende kornpriser, at svinefoder bliver dyrere. Det er uklart hvorvidt stigende foderpriser påvirker den samlede produktion af svin i Danmark, men det er Fødevarestyrelsens opfattelse, at regulering i nedadgående retning af antallet af producerede smågrise normalt sker ved en øget udsætning af søer, således at overproduktion i forhold til markedsbehovet undgås.

 

På denne baggrund finder Fødevarestyrelsen ikke at stigende kornpriser i sig selv giver anledning til overvejelser omkring en øgning af antallet kontrolbesøg i svinebesætninger.”

 

 

 

Carina Christensen

                   /Michael Riff Alexandersen

 

                    Â