Københavns Kommune

Borgmester for Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen

Jacob Hougaard

RÃ¥dhuset

1599  København V

 

 

 

Retsudvalget

Christiansborg
DK-1240 København K

Tlf.    +45 33 37 55 00
Fax   +45 33 32 85 36

www.ft.dk
[email protected]

Ref. 07-001142-11

Kontakt
Jørgen Nielsen
Udvalgssekretær

Dir. tlf.    +45 33 37 55 28

[email protected]


 

12. oktober 2007

Kære Jacob Hougaard

 

 

Folketingets Retsudvalg foretog den 26. og 27. september 2007 studiebesøg til en række fængsler og institutioner under Kriminalforsorgen i Jylland og på Sjælland. Studieturen var et led i forberedelserne til de kommende forhandlinger om en ny flerårsaftale for Kriminalforsorgen. Et væsentligt tema for studieturen var indsatsen for udslusning og resocialisering af indsatte.

 

Udvalget besøgte under studieturen bl.a. Statsfængslet ved Sdr. Omme. Hovedparten af de indsatte i fængslet er domfældte fra Storkøbenhavn. Under besøget afholdt udvalget et møde med talsmændene for de indsatte. Talsmændene oplyste under mødet, at indsatte ofte blev løsladt fra fængslet uden at have arbejde eller uddannelse at komme ud til og uden, at der er i øvrigt var taget hÃ¥nd om deres sociale og personlige situation, herunder i form af bolig. Talsmændene anførte endvidere, at problemet især var gældende i forhold til Københavns Kommune.

 

Udvalget henviser til, at det er velkendt, at boligforhold samt uddannelse/arbejde er af stor betydning for at mindske risikoen for ny kriminalitet.

Udvalget har ikke grundlag for at kunne vurdere problemets omfang nærmere. Udvalget finder imidlertid udsagnene fra talsmændene i Statsfængslet ved Sdr. Omme sÃ¥ bekymrende, at udvalget har fundet det rigtigst at orientere Københavns Kommune herom.   

 

 

Med venlig hilsen

 

 

Anne Baastrup,

næstformand.

 

 

 

 

 

Kopi til justitsminister Lene Espersen