Folketingets Politisk-Økonomiske udvalg

Finansministeren

8. oktober 2007

Kære Frank Aaen

 

Vedlagt fremsendes den anden fremskridtsrapport til regeringens nationale reformprogram, som er udarbejdet som led i EU's Lissabon-strategi.

 

I forbindelse med relanceringen af Lissabon-strategien i 2005 blev det besluttet, at medlemslandene hvert tredje år udarbejder et nationalt reformprogram for vækst og beskæftigelse. Det første reformprogram blev således udarbejdet og fremsendt til Kommissionen i oktober 2005. I de mellemliggende år skal medlemslandene udarbejde fremskridtsrapporter for det nationale reformarbejde. Rapporterne danner grundlag for den evalueringsproces af reform- og strukturpolitikken i de enkelte lande, som Kommissionen og flere rådsformationer foretager forud for den årlige drøftelse af Lissabon-strategien på forårstopmøderne.

 

Udkastet til rapporten afspejler de primære udfordringer, der blev opregnet i det nationale reformprogram af 2005, og tager højde for Kommissionens evaluering af den sidste danske fremskridtsrapport fra oktober 2006. Rapporten fokuserer på planlagte og gennemførte initiativer de seneste 3 år – med særlig vægt på de seneste 12 måneders initiativer, herunder særligt regeringens 2015-plan, Globaliseringsstrategien, aftalen om velfærdsreformer samt regeringens energiudspil fra januar 2007. Der er lagt vægt på at give en sammenhængende præsentation af regeringens reformer, som kan læses uafhængigt af sidste års reformprogram.

 

Interesseorganisationerne repræsenteret i Kontaktudvalget for Lissabon-strategien er blevet hørt og er fremkommet med bemærkninger til udkastet.

 

Det er hensigten at tilsende Kommissionen det danske reformprogram den 15. oktober d.Ã¥.

Med venlig hilsen

Thor Pedersen