Miljøministeren

Ændring af forskellige love på Miljøministeriets område m.v. (Undtagelse fra indførelse i Lovtidende af tekniske specifikationer m.v.) (Okt I)

Lovforslagets formål er at tilvejebringe hjemmel til at undtage visse tekniske forskrifter fra kravet om offentliggørelse i Lovtidende. I tilknytning hertil angives en alternativ kundgørelsesmetode for de tekniske standarder.

Ændring af lov om miljøbeskyttelse og forskellige andre love (Strafskærpelse m.v.) (Okt I)

Formålet med forslaget er at hæve bundniveauet for bøder samt at ensrette bødeudmålingen på miljøbeskyttelseslovens område. Lovens straffebestemmelse ændres, så det bl.a. skal betragtes som en skærpende omstændighed, at en overtrædelse er begået i forbindelse med udøvelse af erhverv. Der indføres endvidere vejledende bødeniveauer.

Ændring af lov om udnyttelse af vandkraften i Gudenåen (Okt I)

Lovforslaget giver hjemmel til at forlænge Gudenaacentralens koncession med 6 år. Der skal sikres tre år til gennemførelse af vandplanlægningen. Herefter følger en treårig periode til overvejelse og forberedelse af et eventuelt projekt. Den nuværende koncession løber til begyndelsen af januar 2008.

Ændring af lov om miljøbeskyttelse (Tidsubegrænset eneret til at administrere og kontrollere pant- og returordningen for brugte produkter, materialer og emballager og opsigelse af eneretten) (Okt II)

Forslaget giver hjemmel til, at miljøministeren kan tildele et selskab eneret til administration og kontrol af pant- og returordningen for brugte produkter, materialer og emballager for en tidsubegrænset periode. Miljøministeren kan opsige eneretten med et varsel på mindst 5 år, og selskabet kan opsige den tildelte eneret med et varsel på mindst to år.

Folketingsbeslutning om naturgenopretning af den østlige del af store Åmose (Nov II)

Forslaget vedrører et omfattende naturgenopretningsprojekt i en del af store Åmose, der har til formål at beskytte truet natur af international værdi og sjældne kulturhistoriske værdier fra stenalderen. Projektet har endvidere væsentlige friluftsmæssige værdier. Projektet skal ses i sammenhæng med målsætningen i regeringsgrundlaget ”Nye mål” fra februar 2005 om mere natur og bedre miljø.

Ændring af lov om udstykning og anden registrering i matriklen (Nov II)

Bestemmelserne om, at København og Frederiksberg kommuner har egne matrikelmyndigheder, ophæves. Matrikelmyndigheden overføres fra de to kommuner til Kort- & Matrikelstyrelsen. Bestemmelserne om, at de to kommuners matrikelmyndigheder har eneret til at udføre matrikulære arbejder og andre arbejder, som efter lovgivningen skal udføres af en landinspektør med beskikkelse, ophæves. Disse arbejder skal herefter udføres af praktiserende landinspektører i konkurrence. Ændringerne vil betyde, at matrikelsystemet bliver ensartet i hele landet.


 

 

 

 

Lovgivning om gennemførelse af miljøansvarsdirektivet (Dec I)

Der er tale om en genfremsættelse af L 175 og L 176 fra 2006/2007 med en række ændringer i lyset af en gennemført eksperthøring om forslagene.

Lovgivning om vandsektorens økonomiske og organisatoriske forhold (Jan II)

Forslaget har til formål at modernisere vandforsynings- og spildevandssektorens organisering og reguleringen på området. Forslaget indeholder bl.a. regler om benchmarking, krav om selskabsgørelse af kommunale forsyninger samt indførelse af prisloftregulering. Forslaget udmønter en bred politisk aftale mellem regeringen og S, DF, SF og EL fra februar 2007. Forslaget indgår i regerings-grundlaget ”Nye mål” fra februar 2005.

Ændring af naturbeskyttelsesloven, jagt- og vildtforvaltningsloven og miljømålsloven (Gennemførelse af habitatdirektivet m.v.) (Jan II)

Forslaget vedrører på baggrund af en henvendelse fra Kommissionen en række overvejende tekniske justeringer af lovgivningen med henblik på implementeringen af habitat- og fuglebeskyttelsesdirektiverne. Herudover indeholder forslaget på baggrund af en række EU-domme forslag til en præcis retlig ramme for at gennemføre habitatdirektivets strenge beskyttelse af en række dyrearter (artikel 12), herunder deres yngle- og rasteområder.

Ændring af lov om miljøbeskyttelse (Grønne regnskaber) (Jan II)

Forslaget vedrører en forenkling og modernisering af reglerne om grønne regnskaber bl.a. i lyset af et gennemført udvalgsarbejde under Miljøministeriet. Forslaget vil endvidere indeholde justeringer på baggrund af nye internationale regler på området.

Ændring af lov om miljøbeskyttelse (Indførelse af producentansvar for brugte batterier m.v.) (Jan II)

Formålet med forslaget er at implementere EU-direktiv 2006/66/EF om batterier m.v. Forslaget giver hjemmel til at indføre producentansvar for batterier på linie med producentansvar for el-skrot og biler.

Ændring af lov om miljøbeskyttelse (Ny organisering af affaldssektoren) (Mar I)

Forslaget vedrører en gennemgribende reform af affaldssektorens organisering med bl.a. fokus på en lettelse af de administrative byrder og frit valg af behandlingsanlæg for genanvendeligt erhvervsaffald. Forslaget indeholder også initiativer med henblik på fremme af innovation og teknologiudvikling. Forslaget udmønter en bred politisk aftale mellem regeringen, S, DF, SF og RV fra juni 2007. Forslaget indgår i regeringsgrundlaget ”Nye mål” fra februar 2005.