Det Energipolitiske Udvalg

 

Til:

Dato:

Udvalgets medlemmer og stedfortrædere

3. oktober 2007

Regeringens lovprogram 2007-08 – på energiområdet

 

Vedlagt omdeles et uddrag af statsministerens skriftlige redegørelse i Folketinget tirsdag den 2. oktober 2007, som vedrører Det Energipolitiske Udvalgs arbejdsområde.

 

 

Med venlig hilsen

 

 

Jan Rasmussen,

udvalgssekretær

 


 

 

Transport- og energiministeren
- vedrørende energiområdet

 

Lovgivning

Lov om energiforbrugende produkter (Okt I)

Forslaget gennemfører direktiv 2005/32/EF – det såkaldte eco-designdirektiv – som har til formål at nedbringe energi- og miljøbelastningen fra energiforbrugende produkter.

Ændring af lov om CO2-kvoter (Dec I)

Forslaget indebærer en mindre begrænsning af virksomhedernes adgang til at anvende kreditter i EU’s kvotesystem. Forslaget skal ses i sammenhæng med EU’s godkendelse af Danmarks nationale allokeringsplan.

Ændring af lov om elforsyning, lov om naturgasforsyning og lov om varmeforsyning (Kommuners deltagelse i tilknyttet virksomhed) (Jan I)

Lovforslaget indebærer, at rækkevidden af bestemmelserne om kommunal deltagelse i virksomhed med tilknytning til el- og naturgasvirksomhed præciseres. Derudover indeholder forslaget en række mindre justeringer, herunder af bestemmelserne om foretagelse af modregning i de kommunale bliktilskud i lov om elforsyning, lov om varmeforsyning og lov om naturgasforsyning.

Lov om biobrændstoffer til transport (Feb II)

Forslaget indebærer, at biobrændstoffer skal anvendes sammen med benzin og diesel til transportformål. Forslaget indgår i den nationale allokeringsplan til opfyldelse af Danmarks internationale CO2-reduktionsforpligtelse i perioden 2008-12.


Redegørelser

• Energipolitisk redegørelse 2008 (Apr II)