Hermed uddrag af regeringens lovprogram for 2007-08 på Boligudvalgets område.

 

Socialministeren

 

Ændring af lov om almene boliger m.v. (Revisionsbestemmelse om forsøgsordning med salg af almene boliger) (Nov I)

Lovforslagets indhold overvejes for øjeblikket nærmere. Forslaget fremsættes i henhold til en revi-sionsbestemmelse og efter en gennemført evaluering af den eksisterende ordning.

Ændring af lov om almene boliger (Grundkapital, byggeri på lejet grund, bredere boligvalg for stærkt bevægelseshæmmede, vederlag til lægdommere m.v.) (Nov I)

Forslaget vedrører en nedsættelse af den kommunale grundkapital for tilsagn i 2008 til plejeboliger. Denne del af forlaget udmønter kommuneaftalen for 2007. Forslaget indebærer endvidere regulering af byggeri på lejet grund, øget tilgængelighed til almindelige boliger for stærkt bevægelses-hæmmede ved etablering af almene familieboliger med større badeværelser, vederlag til lægdommere samt enkelte tekniske ændringer.

Ændring af lov om almene boliger m.v. og lov om friplejeboliger (Ændringer som følge af særligt dækkede obligationer) (Nov I)

Forslaget indebærer, at bestemmelser om offentlig garanti for lån i alment byggeri og i friplejeboliger ændres, således at det gøres muligt at vælge finansiering med særligt dækkede obligationer (SDO’er).

 

Økonomi- og erhvervsministeren

 

Ændring af byggeloven (Feb II)

Formålet med lovforslaget er at sikre, at kvaliteten og ensartetheden i den tekniske byggesagsbehandling øges og at se på mulighederne for at forenkle og undgå unødig sagsbehandling. Mange bygherrer oplever i dag, at den tekniske byggesagsbehandling er uensartet fra kommune til kommune. Stadig flere byggerier og delelementer til byggerier opføres industrielt. En uensartet sagsbehandling udgør en barriere for indfrielse af effektiviseringsgevinsten ved et industrialiseret byggeri. Der er derfor behov for at forenkle og strømline processen for den tekniske byggesagsbehandling, således at den bliver mere tidssvarende."