Dato:

 

Kontor:

Integrationskontoret

J.nr.:

2006/5010-273

Sagsbeh.:

mbk

Fil-navn:

S 905

 

 

 

Besvarelse af spørgsmål nr. S 905 stillet af folketingsmedlem Morten Messerschmidt (DF) til ministeren for flygtninge, indvandrere og integration den 20. november 2006.

Spørgsmål:

”Er ministeren enig i, at opførelsen af en moske i Århus vil føre til, at byens allerede stærkt fundamentalistiske kræfter inden for islam vil føle at have vind i sejlene, og at det derfor kan frygtes at føre til en forøgelse af de aktiviteter, som på forsiden af JP Århus 19. november 2006 efter rapporten fra Dansk Institut for Internationale Studier får Århus til at fremstå som et jihadcenter?”

 

Svar:

Regeringen arbejder aktivt for at modvirke, at ekstremisme og radikalisering får grobund i Danmark. Der kan i den forbindelse henvises til besvarelsen af spørgsmål nr. S 904.

 

I øvrigt bemærkes, at spørgsmålet om opførelse af moskeer ikke ligger inden for mit ansvarsområde. Trossamfundene i Danmark kan frit opføre kirker, moskeer og andre religiøse bygninger på deres ejendomme. De eneste krav og begrænsninger er byggetekniske og knyttet til lokalplaner m.v.