Departementet

Holmens Kanal 22

1060 København K

 

Tlf. 3392 9300

Fax. 3393 2518

E-mail [email protected]

 

DHO/ J.nr. 2006-170

Folketingets Lovsekretariat

 

 

 

 

Dato: 12. juni 2007

 

 

Under henvisning til Folketingets brev af 1. juni 2007 følger hermed socialministerens endelige svar på spørgsmål nr. S 4862, stillet af Høgni Hoydal (TF).

 

 

 

 


Spørgsmål nr. S 4862:

 

”Hvad kan ministeren oplyse om, hvornår der er udsigt til, at den dengang 5-årige dreng fra Færøerne, der i 2004 blev tvangsflyttet til ophold i Karup Kommune, kommer tilbage til Færøerne?”

 

 

 

Svar:

 

Indledningsvist skal det slås fast, at jeg ikke har mulighed for at gå ind i enkeltsager, ligesom jeg ikke kan redegøre for detaljerne i den enkelte sag.

 

Det er kommunalbestyrelsen i opholdskommunen, der træffer afgørelse om anbringelse og eventuel hjemgivelse efter serviceloven. Desuden skal kommunalbestyrelsen træffe afgørelse om valg af opholdssted i overensstemmelse med den handleplan, der er udarbejdet for barnet eller den unge. Således skal der ved valget af, hvilken indsats der er gavnlig for barnet eller den unge, tages hensyn til udvikling og adfærd, familieforhold, skoleforhold, sundhedsforhold, fritid, venskaber og andre forhold, der måtte være relevante. En anbringelse skal ophøre, når formålet er nået, og når anbringelsen ikke længere opfylder dens formål under hensyn til barnets eller den unges særlige behov.

 

Kommunalbestyrelsen skal med højest 12 måneders mellemrum foretage en vurdering af, om handleplanen skal revideres, eller om indsatsen i forhold til barnet eller den unge skal ændres. Herunder også om der er grundlag for at træffe afgørelse om ændret opholdssted.

 

 

 

Det kan tilføjes, at Statsforvaltningen Midtjylland efter det oplyste er ved at færdiggøre en undersøgelse af den daværende Karup Kommunes behandling af sagen.

 

 

Eva Kjer Hansen

 

 

/  Charlotte Søderlund