Undervisningsminister Bertel Haarders skriftlige svar til medlem af Folketinget Martin Henriksen på spørgsmål af 12. april 2007 (nr. S 4100)

 

”Kan ministeren bekræfte, at de 20 mio. kr., som er en del af finanslovsaftalen mellem regeringen og Dansk Folkeparti, og som er omtalt i den i begrundelsen nævnte artikel, ikke indeholder et etnisk kriterium?”

 

 

Svar (endeligt):

Ifølge § 17, stk. 1 i Lov om friskoler og private grundskoler m.v. gives der tilskud til nedbringelse af skolepenge (fripladstilskud) og til nedbringelse af betaling for ophold (opholdsstøtte) på en kostafdeling indenfor finanslovens bevillinger, som i 2007 er fastsat til 19,6 mio. kr. til fripladstilskud og 1,2 mio. kr. til opholdsstøtte. Tilskuddene fastsættes under hensyn til elevens og forældrenes økonomiske forhold og til, hvorvidt bopælskommunen yder tilskud til skolepengene eller opholdet. Tilskuddet administreres af Fordelingssekretariatet for friskoler og private grundskoler på baggrund af lovens bestemmelser. Der lægges ingen yderligere – herunder etniske - kriterier til grund for fordelingen af tilskuddene.

 


Bertel Haarder