Dato:

26. marts 2007

Kontor:

Udlændingelovs-kontoret

J.nr.:

2006/4000-78

Sagsbeh.:

HBS

Fil-navn:

L93-IU 60-besvarelse

 

 

 

Besvarelse af spørgsmål nr. 60 ad L 93 stillet af Folketingets Udvalg for Udlændinge- og Integrationspolitik til ministeren for flygtninge, indvandrere og integration den 20. marts 2007.

 

Spørgsmål:

 

"Ministeren bedes oplyse, hvilken effekt indvandringsprøven for religiøse forkyndere har haft i Holland, herunder om det har påvirket antallet af ansøgere, og på denne baggrund redegøre for hvilken effekt hun forventer den kommende indvandringsprøve (efter 6 måneder) vil have i Danmark."

 

Svar:

 

I Nederlandene er der ikke foretaget en evaluering af indvandringsprøvens indvirkning for så vidt angår religiøse ledere. De nederlandske myndigheder har som baggrund herfor oplyst over for Integrationsministeriet, at der ikke indtil videre er bemærket problemer, som har givet anledning til at evaluere indvandringsprøvens indvirkning for de religiøse ledere særligt.

 

Det har ikke været muligt inden for fristen at få oplyst fra Nederlandene, hvorvidt antallet af religiøse ledere, der har ansøgt om ophold i Nederlandene, har ændret sig efter indvandringsprøvens indførelse. Integrationsministeriet forsøger imidlertid fortsat at indhente disse oplysninger.

 

Det er endvidere oplyst fra nederlandsk side, at religiøse ledere efter at have fået lovligt ophold i Nederlandene skal tage et kursus og bestå en efterfølgende test, der er særligt rettet mod denne gruppe.