Dato:

27. februar 2007

Kontor:

Udlændingelovs-kontoret

J.nr.:

2006/4000-78

Sagsbeh.:

ATO

Fil-navn:

Besvarelse

 

 

 

Besvarelse af spørgsmål nr. 28 ad L 93 stillet af Folketingets Udvalg for Udlændinge- og Integrationspolitik til ministeren for flygtninge, indvandrere og integration den 8. februar 2007.

 

Spørgsmål:

”Ministeren bedes oversende oversigt over, hvilken uddannelse udenlandske religiøse forkyndere har i dag, jf. bemærkningen i høringsnotatet om, at ministeriet er af den opfattelse at religiøse forkyndere i kraft af deres uddannelsesmæssige baggrund i almindelighed vil have gode forudsætninger for at kunne tilegne sig de færdigheder, der skal til for at bestå prøven.”

Svar:

Integrationsministeriet har i høringsnotat af 4. januar 2007 bl.a. anført, at rammen for indvandringsprøven vil være niveau A1 minus i den fælles europæiske ramme for moderne sprog, og at det må antages, at religiøse forkyndere i kraft af deres uddannelsesmæssige baggrund i almindelighed vil have gode forudsætninger for at kunne tilegne sig de færdigheder, der skal til for at bestå prøven.

 

Det er ikke muligt at fremkomme med statistisk materiale, der belyser, hvilken uddannelse udenlandske religiøse forkyndere har i dag, idet de pÃ¥gældende oplysninger ikke forefindes i Udlændingeregistret. 

 

Det følger imidlertid af udlændingelovens § 9 f, stk. 3, at opholdstilladelse efter udlændingelovens § 9 f, stk. 1, som religiøs forkynder, missionær eller med henblik på at virke inden for et religiøst ordenssamfund skal betinges af, at den pågældende godtgør at have en relevant baggrund eller uddannelse.

 

Jeg mener på den baggrund, at der er belæg for at antage, at religiøse forkyndere i kraft af deres uddannelsesmæssige baggrund i almindelighed vil have gode forudsætninger for at kunne tilegne sig de færdigheder, der skal til for at bestå indvandringsprøven.