Folketingets Kirkeudvalg

 

Kirkeministeriet
Frederiksholms Kanal 21
Postboks 2123
1015 København K
www.km.dk

Telefon  3392 3390
Telefax  3392 3913
e-post    [email protected]

Dokument nr. 306316

Dato:  3. november 2006

 

 

 

Kirkeudvalget har ved brev af 26. oktober 2006 bedt om kirkeministerens besvarelse af spørgsmål 3 vedrørende L 27, Forslag til lov om ændring af lov om folkekirkens økonomi, lov om menighedsråd, lov om folkekirkens kirkebygninger og kirkegårde og forskellige andre love (budgetlægning for kirke- og præstegårdskasserne, ændret sammensætning og opgaver for stiftsøvrigheden, aflastning af provsten for administrative opgaver m.v.).

 

”Vil ministeren tilsende de kongelige resolutioner af 21. august og 29. august 2006 vedrørende de nye provstiinddelinger, herunder redegøre for i hvilket omfang, der er blevet taget hensyn til indsigelser vedrørende fastsættelsen af de nye provstigrænser.”

 

Svar:

 

Hermed fremsendes de ønskede kongelige resolutioner af 21. og 29. august 2006.

 

Jeg har i forbindelse med fastlæggelsen af den nye provstiinddeling lyttet til de henvendelser, jeg har fået fra borgere og menighedsråd og inddraget de synspunkter, som er blevet gjort gældende. Jeg har imidlertid – i lighed med strukturarbejdsgruppen – været nødsaget til at foretage en afvejning mellem modsatrettede synspunkter, da det har været vigtigt for mig at skabe en struktur, som bidrager til de bedst mulige rammer for arbejdet i folkekirken i årene fremover.

 

De kongelige resolutioner er derfor udformet i overensstemmelse med min redegørelse af 6. juli 2006 (KIU alm. del – Bilag 68) dog således, at der er foretaget 2 mindre justeringer:

 

·        Bistrup Sogn er flyttet fra Hjørring Nordre Provsti til Hjørring Søndre Provsti.

·        Kobberup Sogn bliver fuldt ud en del af Skive Provsti.

 

 

Bertel Haarder

 

/

 

Lise Marianne Hjort