Dato:

7. maj 2007

Kontor:

Lovkontoret

J.nr.:

2007/4000-83

Sagsbeh.:

MMI

 

 

 

 

 

Besvarelse af spørgsmål nr. 8 ad L 197 stillet af Folketingets udvalg for Udlændinge- og Integrationspolitik til ministeren for flygtninge, indvandrere og integration den 26. april 2007.

 

Spørgsmål:

”Vil ministeren sikre, at de organisationer m.v., der har modtaget støtte til bekæmpelse af menneskehandel og hjælp til ofrene, får tilladelse til at benytte disse midler også til internationalt samarbejde?”

Svar:

Socialministeriet har oplyst, at satspuljemidler som udgangspunkt ikke kan anvendes i udlandet. Af bilag til aftalen mellem satspuljepartierne fremgår det dog, at de midler, som er afsat til handlingsplanen, skal anvendes til forebyggelse og bekæmpelse af menneskehandel, støtte til ofre for menneskehandel, forberedt hjemsendelse og mulighed for opfølgning og forebyggelse i afsenderlande. Organisationer m.v., der modtager bevilling, som en del af implementeringen af handlingsplanen, skal følgelig leve op til dette via deres aktiviteter samt overholde de almindelige forpligtelser ved offentlige tilskud.