Dato:

3. maj 2007

Kontor:

Lovkontoret

J.nr.:

2007/4000-83

Sagsbeh.:

MMI

 

 

 

 

 

Besvarelse af spørgsmål nr. 5 ad L 197 stillet af Folketingets udvalg for Udlændinge- og Integrationspolitik til ministeren for flygtninge, indvandrere og integration den 26. april 2007.

 

Spørgsmål:

”Vil ministeren overveje at ændre reglerne om genforening af børn med deres forældre, således at der ikke sker genforening i sager, hvor der er mistanke om at forældrene har været involveret i handel med barnet, hvis barnets repræsentant ikke giver sit samtykke?”

Svar:

Som det fremgår af besvarelsen af spørgsmål nr. 4, er det ikke afgørende, om der foreligger samtykke til eftersøgning, men om eftersøgning er i barnets interesse.

 

Alle oplysninger i sagen, herunder oplysninger fra barnet, vil indgÃ¥ ved spørgsmÃ¥let om eftersøgning af forældrene. Der vil i den forbindelse ske en samlet konkret vurdering af, om forældrene til et uledsaget barn, der har været udsat for menneskehandel, har medvirket hertil, sÃ¥ledes at genforening med forældrene ikke skal finde sted. Hvis det efter denne vurdering mÃ¥ lægges til grund, at forældrene har medvirket til, at barnet har været udsat for menneskehandel, vil barnet ikke blive søgt genforenet med forældrene.  Â