Dato:

3. maj 2007

Kontor:

Lovkontoret

J.nr.:

2007/4000-83

Sagsbeh.:

MMI

 

 

 

 

 

Besvarelse af spørgsmål nr. 11 ad L 197 stillet af Folketingets udvalg for Udlændinge- og Integrationspolitik til ministeren for flygtninge, indvandrere og integration den 26. april 2007.

 

Spørgsmål:

”Ministeren bedes med henvisning til høringssvaret fra Datatilsynet forklare, hvorledes man konkret vil leve op til kravet om, at registersamkøring som udgangspunkt alene må finde sted for så vidt angår personer, som har modtaget information om samkøringsmuligheden i forbindelse med, at de afgav oplysninger til udlændingemyndighederne til brug for behandlingen af ansøgningen om opholdstilladelse, jf. lovforslagets § 1, nr. 15.”

Svar:

Det fremgår af Datatilsynets høringssvar, at samkøring omfattende personer, som ikke har modtaget information i forbindelse med deres ansøgning, også kan komme på tale, hvis ganske særlige forhold tilsiger dette. Som det fremgår af lovforslaget, vil Udlændingeservices samkøring eller sammenstilling af registre og oplysninger i disse tilfælde ske efter forelæggelse for Datatilsynet.