Dato:

3. maj 2007

Kontor:

Lovkontoret

J.nr.:

2007/4000-83

Sagsbeh.:

MMI

 

 

 

 

 

Besvarelse af spørgsmål nr. 10 ad L 197 stillet af Folketingets udvalg for Udlændinge- og Integrationspolitik til ministeren for flygtninge, indvandrere og integration den 26. april 2007.

 

Spørgsmål:

”Vil ministeren uddybe sine bemærkninger i høringsnotatet punkt 6 (Økonomiske bemærkninger), herunder afklare om ikke den omtalte finanslovsbevilling jf. de økonomiske vurderinger i lovforslaget, alene er tiltænkt merudgifter i Udlændingeservice?”

Svar:

Det fremgår eksplicit af lovforslagets økonomiske bemærkninger, at forslaget skønnes at indebære administrative merudgifter på 0,4 mio. kr. årligt for Udlændingeservice. Beløbet overføres fra § 15. Socialministeriet til § 18 Integrationsministeriet.

Det fremgår endvidere af lovforslagets økonomiske bemærkninger, at merudgifterne til handlingsplanens forslag om bl.a. udvidelse af de nuværende muligheder for sundhedsbehandling m.v. for handlede kvinder, forberedelse af hjemsendelse for handlede uledsagede børn og kvinder samt forslaget om indkvartering af handlede kvinder på krisecentre/botilbud afholdes af de i forbindelse med satspuljeforhandlingerne for 2007 afsatte bevillinger til initiativer til bekæmpelse af menneskehandel på Socialministeriets område.