Bilag til forsvarsministerens

skrivelse af 31. maj 2007

(Alm.del.)

 

 

 

 

Spørgsmål nr. 20:

Hvorfor behandles den økonomiske beslutning om det landsdækkende radiokommunikationsnet i fortrolighed, frem for at der kan være en åben offentlig debat om såvel økonomiske som øvrige konsekvenser af beslutningen?

 

Svar:

Jeg har til brug for besvarelsen anmodet Finansministeriet om bidrag til besvarelsen.

 

Finansministeriet har oplyst følgende:

 

”Finansudvalget tiltrådte den 16. maj 2007 aktstykke G vedrørende den samlede økonomi for etablering af adgang til det landsdækkende radiokommunikationsnet m.v. Aktstykkets indhold er fortroligt frem til kontraktindgåelse i udbuddet om etablering af adgang til og drift af et radiokommunikationsnet af hensyn til den afsluttende proces omkring kontraktindgåelse. Der er således endnu ikke indgået en kontrakt med en af de to tilbudsgivere, der har afgivet hvert deres bud på opgaven vedrørende etablering af adgang til og drift af et radiokommunikationsnet.

 

Med Aftaler om Finansloven for 2007 er det aftalt, at baseret på de foreløbige skøn over omkostningerne indgår politiets og det statslige redningsberedskabs omkostninger til nye radioterminaler mv. og til betaling af løbende drifts- og brugeromkostninger ved deltagelse i det nye radiosystem i henholdsvis det nye politiforlig og i reserven til styrkelse af beredskabet. Der henvises endvidere til besvarelse af spørgsmål 19.

 

Det bemærkes, at med Akt 103 12/4 2007 tiltrådte Finansudvalget, at der i regi af Økonomistyrelsen kan påbegyndes opbygningen af den organisation, som skal starte implementeringen af et nyt landsdækkende radiokommunikationsnetværk til beredskaberne.”