Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 27, som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 3. maj 2007 vedrørende forslag til lov om ændring af lov om forbud mod tv-overvågning m.v. og lov om behandling af personoplysninger (Udvidelse af adgangen til tv-overvågning og styrkelse af retsbeskyttelsen ved behandling af personoplysninger i forbindelse med tv-overvågning) (L 162).

 

 

 

Lene Espersen

/

 Lars Hjortnæs

 


Spørgsmål nr. 27 fra Folketingets Retsudvalg vedrørende forslag til lov om ændring af lov om forbud mod tv-overvågning m.v. og lov om behandling af personoplysninger (Udvidelse af adgangen til tv-overvågning og styrkelse af retsbeskyttelsen ved behandling af personoplysninger i forbindelse med tv-overvågning) (L 162):

 

          ”Ministeren bedes kommentere materialet fra Sikkerhedsbranchen modtaget i forbindelse med deres foretræde for udvalget 3/5-07, vedr. L 162, jf. L 162 – bilag 12.”

 

Svar:

 

Materialet fra SikkerhedsBranchen indeholder direktør Kasper Skov-Mikkelsens talepapir til brug brancheforeningens foretræde for Folketingets Retsudvalg den 3. maj 2007. Desuden indgår i materialet brancheforeningens ”ITV-specifikation”, der har til formål at gøre det nemmere for rådgivere, forsikringsselskaber og kunder at indhente tilbud fra ITV-installatører, samt brancheforeningens ”Kvalitetshåndbog”, der vedrører krav til levering, montering og afprøvning af ITV-installationer mv.

 

Det fremgår af direktør Kasper Skov-Mikkelsens talepapir, at der efter brancheforeningens opfattelse i lovforslaget bør indføjes bestemmelser dels om anmeldelse af tv-overvågningsanlæg, dels om autorisation af installatører af tv-overvågningsudstyr.

 

Om disse spørgsmål henvises til Justitsministeriets besvarelse med bilag af spørgsmål nr. 26 vedrørende lovforslaget.

 

Justitsministeriet har ikke i øvrigt bemærkninger til brancheforeningens publikationer ”ITV-specifikation” og ”Kvalitetshåndbog”, der ses nært knyttet til certificeringen af brancheforeningens kvalitetsstyringssystem vedrørende levering, montering og afprøvning af ITV-installationer efter kravene i ISO 9001.