Folketingets Uddannelsesudvalg

Christiansborg

I forbindelse med behandlingen af (L 12) Forslag til Lov om ændring af lov om ændring af om statens uddannelsesstøtte (SU-loven) (Ophævelse af revisionsbestemmelse om tillæg til uddannelsessøgende med varig funktionsnedsættelse i videregående uddannelse) har Folketingets Uddannelsesudvalg i brev af 16. november 2006 stillet mig følgende spørgsmål:

 

Spørgsmål 7:

”Finder ministeren, at det bør være således, at studerende der som følge af funktionsnedsættelse har behov for at bruge uforholdsmæssig meget tid på studierne, ikke kan modtage handicaptillæg?”

 

Svar:

Tillægsordningen blev indført for at fjerne det dobbelte optag og ligestille handicappede studerende med andre i adgangen til frit at vælge uddannelse uafhængigt af mulighederne for efterfølgende selvforsørgelse. Tillægget skal kompensere de studerende for deres stærkt begrænsede arbejdsevne og manglende mulighed for at supplere deres uddannelsesstøtte ved et studiejob.

 

Dette uddannelsespolitiske mål er i meget vid udstrækning nået med de gældende visitationskriterier, og jeg ser derfor ingen grund til at foreslå dem ændret.

 

Dette svar fremsendes i 5 eksemplarer.

 

Med venlig hilsen

 

 

Bertel Haarder