Til

                      Folketinget - Skatteudvalget

 

 

L    85  - Forslag til Lov om ændring af ligningsloven og skattekontrolloven (Forhøjelse af fradraget for gaver til almenvelgørende foreninger mv. samt obligatorisk indberetning for disse).

 

Vedlagt følger min kommentar til ISOBROs henvendelse af 7. december d.å. vedr. kompensation af de almenvelgørende foreningers administrative udgifter ved en obligatorisk indberetningsordning.  

 

Kristian Jensen

                                                                 /  K.- H. Ludolph


ISOBRO foreslår, at der af de 20 mio. kr., der er afsat til kompensation af købsmoms i 2007, øremærkes 10 mio. kr. til dækning af etableringsudgifter, der er forbundet med indberetningsordningen. ISOBRO foreslår endvidere, at de resterende 10 mio. kr. til købsmoms fordeles i 2007 efter den allerede beskrevne fremgangsmåde.

Endelig foreslår ISOBRO, at såfremt opgørelsen viser behov for mere end 10 mio. kr. ydes der en tillægsbevilling. 

Hertil bemærkes, at jeg kan tiltræde ISOBROs forslag om at omflytte 10 mio. kr. inden for den afsatte ramme på 20 mio. kr. for 2007. Derimod kan jeg ikke tiltræde vilkåret om en tillægsbevilling, hvis det viser sig, at foreningernes udgifter viser sig at være større. Jeg vil fremsende en særskilt tilkendegivelse herom til udvalget.

Omlægningen for 2007 vil blive gennemført ved et aktstykke til Folketingets Finansudvalg. Â