Dato:           

Kontor:         Lægemiddelkontoret

J.nr.:             2006-13009-330

Sagsbeh.:   TBA

Fil-navn:       Dokument 2

 


Besvarelse af spørgsmål nr. 77 (ad L 50 – Forslag til lov om ændring af sundhedsloven og lov om klage- og erstatningsadgang inden for sundhedsvæsenet), som Folketingets Sundhedsudvalg har stillet til indenrigs- og sund­hedsministeren den 15. november 2006

 

Spørgsmål 77:

"Vil ministeren tage initiativ til, at lægerne i såvel praksissektoren som på sygehusene i større omfang anvender kvalitetssikringsværktøjer som de personlige elektroniske medicinprofiler til gavn for kvaliteten i patientbehandlingen?"

 

Svar:

Medicinprofilen er stadig et nyt redskab, hvis anvendelsesmuligheder endnu ikke i fuldt omfang har rodfæstet sig hos det relevante pleje- og sundhedspersonale. Jeg har derfor som et led i regeringens kvalitetsreform overvejelser om initiativer, der har til formål at øge brugen af Medicinprofilen blandt læger og andre relevante personalegrupper med henblik på at reducere antallet af medicineringsfejl.

 

Et sådant initiativ kan bl.a. omfatte en belysning af mulighederne for at bruge PEM i forbindelse med patienternes overgang mellem sygehuslæge, praktiserende læge, hjemmepleje og apotek. Det er min forventning, at projektets resultater vil kunne anvendes bredt.  

 

Jeg vil herudover holde mig løbende orienteret om, hvilke områder der kan have behov for en ekstra indsats med henblik på at fremme brugen af PEM.