Folketingets Udvalg for Fødevarer,
Landbrug og Fiskeri

København, den 27. november 2006

Sag: 1874/249480

 

 

 

 

Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i skrivelse af 20. november 2006 (Ad L 37) udbedt sig min besvarelse af følgende spørgsmål:

 

 

Spørgsmål 2:

 

”Hvilke bemyndigelser er der til ministeren i lovforslaget, og vil antallet af ministerbemyndigelser kunne reduceres, og hvis dette ikke er tilfældet, hvorfor vil det ikke kunne lade sig gøre?”

 

Svar:

 

Lovforslaget indeholder bemyndigelser til ministeren for fødevarer, landbrug og fiskeri til at fastsætte regler i § 3, § 4, stk. 2, § 5, § 6, stk. 2, § 7, stk. 4, § 8, stk. 2, § 11, stk. 4, § 13, stk. 1- 4, §14, stk. 2, og §16, stk. 1 og 2.

 

Jeg finder det særligt hensigtsmæssigt i dette tilfælde med en forholdsvis bred bemyndigelse, idet det er intentionen at gøre brug af de mange støttemuligheder til udvikling af fiskeri- og akvakultursektoren, som EU-forordningen om Den Europæiske Fiskerifond giver mulighed for. En forudsætning herfor er en række specifikke regler for hver af de enkelte foranstaltninger.

 

Færre bemyndigelser i loven vil således alternativt forudsætte, at en række regler om de enkelte foranstaltninger, om støttebetingelser, ansøgerkreds, støtteniveauer, om regler for udbetaling af støtte, afrapportering af projekterne m.m. vil skulle fremgå af  loven.

 

En sådan lovgivning har jeg fundet uhensigtsmæssig, idet bemærkes at Fiskerifondsprogrammet ikke er et statisk program. I løbet af den kommende 7-årige programperiode skal der være den fornødne fleksibilitet til at kunne tilpasse sig udviklingen i fiskeri- og akvakultursektoren samt den socio-økonomiske udvikling i fiskeriområderne.

 

 

 

Hans Chr. Schmidt

                                                                                              

 

 

/Bjørn Denninger