Dato:

3. maj 2007

Kontor:

Lovkontoret

J.nr.:

2007/4000-83

Sagsbeh.:

MMI

 

 

 

 

 

Besvarelse af spørgsmål nr. 6 ad L 197 stillet af Folketingets udvalg for Udlændinge- og Integrationspolitik til ministeren for flygtninge, indvandrere og integration den 26. april 2007.

 

Spørgsmål:

”Ministeren bedes uddybe, på hvilken måde den nye ordning for ”veltilrettelagt og forsvarlig” hjemsendelse af uledsagede børn adskiller sig fra den eksisterende ordning, jf. bemærkningerne til lovforslaget punkt 3.3?”

Svar:

Det indgår i lovforslaget, at alle uledsagede børn, som skal udrejse af Danmark, skal have tilbud om en forsvarlig og tilrettelagt hjemsendelse.

 

Dvs. at alle uledsagede børn – ikke kun handlede børn – vil blive omfattet af denne ordning, der indebærer, at barnet i hjemlandet modtages af en organisation eller andre, der kan yde barnet særlig hjælp i forbindelse med tilværelsen i hjemlandet.

Herudover vil det eksisterende internationale netværk blive udbygget. Netværket skal bredes ud til flere lande, ligesom kendskabet til organisationerne i hjemlandene skal styrkes, således at det yderligere sikres, at børnene kan blive godt modtaget, når de vender hjem. Herved opnås en bedre og mere forberedt hjemsendelse af uledsagede mindreårige børn. Der skal ligeledes opbygges god kontakt til myndighederne i hjemlandet, således at disse kan assistere ofre ved hjemsendelsen.

 

Integrationsministeriet vil tage kontakt til de relevante organisationer i Danmark, herunder Dansk Røde Kors, med henblik pÃ¥ at udbygge det internationale netværk. Â