Dette lovforslag deler sig i fire afsnit, tre store og et lille, og det skal jeg komme tilbage til til sidst.
Revisionen skal foretages af statsautoriserede eller registrerede revisorer. Det kan Det Konservative Folkeparti støtte. Det betyder øget sagkundskab, og det betyder en øget uafhængighed. Det vil sige, at revisorerne er uafhængige af den kommunale forvaltning og dermed, at de, når de skriver under på regnskabet, skriver under med de sikkerheder og garantier, som der er, når en statsautoriseret eller registreret revisor underskriver et regnskab ligesom i et privat selskab.
Der er krav om intern rotation, og det vil sige, at regnskabet hele tiden skal overses af nye revisorer; det er dermed en garanti for, at der ikke ligger noget, der er gemt. Det styrker tilsynet med kommunernes indsigt i, hvordan regnskabet udarbejdes.
Kravet til de kommunale regnskaber er meget stort, og det er meget vigtigt, at det efter revisionen fremtræder på en måde, så det med garanti kan udtrykke kommunens økonomiske stilling.
Denne ordning træder i kraft i 2012, og det gør den, fordi der skal være tid til, at Kommunernes Revision kan omdanne sig til et selskab af statsautoriserede revisorer. Det mener jeg også at der skal være tid til, og det skal kunne ske på en ordentlig måde. Samtidig ophæves Københavns Kommunes Revisionsdirektorat, det er jo en del af denne ordning.
Jeg synes, det er fuldstændig rigtigt, at man ikke i Københavns Kommune opretholder en særstilling. Der har været en sag i Børne- og Ungdomsforvaltningen i København med voldsomme overskridelser, og det vil være noget af det, som nu vil blive behandlet, og hvor Københavns Kommunes Revisionsdirektorat vil blive udskiftet med statsautoriserede revisorer.
Det andet afsnit i lovforslaget er om offentliggørelse af vederlag. Det kan Det Konservative Folkeparti også støtte. Det styrker åbenheden, det giver en mulighed for offentligheden til at få indsigt med, hvilke honorarer og hvilke poster de enkelte valgte bestrider, og det giver først og fremmest en viden om, hvad der foregår. Det kan være medvirkende til, at man kan se på debatten på en anden måde. Jeg mener, at størst mulig åbenhed på det her felt bør tilstræbes, ligesom det i øvrigt er tilfældet for folketingsmedlemmer og i udvidet grad for ministre. Det træder i kraft januar 2008.
Det tredje afsnit er om ophævelse af reglerne for udfordringsretten. Man kan sige, at det har været et stort slagsmål her i Folketinget at indføre udfordringsretten. Derfor er det selvfølgelig også nu i forbindelse med en afskaffelse vigtigt, at reglerne om udfordringsretten afløses af nye regler, som er bedre, og hvor kommuner fortsat bliver konkurrenceudsat. Det er aftalt med Kommunernes Landsforening, at den konkurrenceudsatte del af kommunens aktiviteter stiger fra 20 til 25 pct.
Se, det var de store forslag. Så kommer det lille forslag, og det er jo for dem, der er lidt mere historisk interesserede. Det er jo om den heraldiske skat, som ligger gemt i kommunerne. Den heraldiske skat er jo altså våbenskjold og segl, som er en dokumentation, og forslaget handler om en beskyttelse både af de våbenskjold og segl, som bruges nu, og de våbenskjold og segl, som har været brugt i de tidligere amter og i de tidligere kommuner.
Våbenskjold er jo tidens billede på en identitet. Man kan sige, at mange af de våbenskjold og segl, der har været anvendt, jo er af nyere dato, men ikke mindre udtryksfulde, og derfor er det også vigtigt, at de ikke kommercialiseres og bruges til andre ting, men at de henstår som reminiscenser over en tid, som nu er hedengangen for alle de kommuner og amter, der er nedlagt, og at man kan bruge dem i den sammenhæng.
Med disse ord kan Det Konservative Folkeparti tilslutte sig lovforslaget.