Bilag til forsvarsministerens

skrivelse af 3. maj 2007

(Alm.del.)

 

 

 

 

Spørgsmål nr. 8:

Ministeren bedes tilsende udvalget en redegørelse for de retssager, der er anlagt ved domstolene, og de klager, der er under behandling ved Konkurrencestyrelsen, i anledning af udbudsprocessen og – bekendtgørelsen.

Svar:

Jeg har til brug for besvarelsen af spørgsmålet anmodet Økonomistyrelsen under Finansministeriet om bidrag til besvarelse af spørgsmålet.

 

Økonomistyrelsen har i den forbindelse oplyst følgende:

 

”Økonomistyrelsen er blevet stævnet ved Københavns Byret af Nethleas B.V. ved stævning af 7. marts 2007. De påstande, som er nedlagt i stævningen, svarer i hovedsagen til de påstande, som er blevet nedlagt i en tidligere klagesag ved Klagenævnet for Udbud, som blev afgjort ved afgørelse af 8. december 2006 fra Klagenævnet. 

 

I afgørelsen af 8. december 2006 fik Økonomistyrelsen fuldt medhold i, at påstandene, som nedlagt af klageren, ikke skulle tages til følge.

 

Økonomistyrelsen har ved forespørgsel til Konkurrencestyrelsen fået oplyst, at der ikke p.t. er sager under behandling ved Konkurrencestyrelsen vedrørende udbudet om etablering af det landsdækkende radiokommunikationsnet.”