Bilag til forsvarsministerens

skrivelse af 31. maj 2007

(Alm.del.)

 

 

 

 

Spørgsmål nr. 32:

”Ministeren bedes kommentere henvendelsen af 29. maj 2007 fra advokatfirmaet Kyed & Jybæk, jf. L 167 – bilag 15?”

Svar:

Jeg har til brug for besvarelsen anmodet Finansministeriet i koordination med Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Udvikling om bidrag til besvarelsen.

 

Finansministeriet og Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Udvikling har oplyst følgende:

 

”Der henvises til videnskabsministerens talepapir, som Forsvarsudvalget har modtaget i forlængelse af samrådet onsdag den 30. maj 2007, jf. bilag 19 Talepapir fra samråd den 30/5-07, fra videnskabsministeren.

 

Af talepapiret fremgår blandt andet Kammeradvokatens, som statens advokat, kommentar til både artikel i Børsen af 29. maj 2007 og brev af 29. maj 2007 fra Advokatfirmaet Kyed & Jybæk til Forsvarsudvalget. Det fremgår bl.a. af Kammeradvokatens kommentar, at:

 

”Der er intet belæg for at begynde at påstå, at vedtagelsen af L 167 skulle pådrage staten et erstatningsansvar.

 

I brevet dateret 29. maj 2007 fra Advokatfirmaet Kyed & Jybæk til Forsvarsudvalget foreligger der ingen præcise oplysninger om kredsen af skadelidte virksomheder, omfanget og karakteren af deres kommercielle aktiviteter, eller hvorledes loven konkret vil påvirke den enkelte virksomheds forretningsgrundlag, herunder hvilke konkrete markedsandele lovforslaget ved en vedtagelse ville afskære virksomhederne fra.

 

Det varslede erstatningskrav på mellem 600 og 700 mio. kroner er med andre ord helt hypotetisk. Jeg ser ikke for mig den retsafgørelse, som imødekommer dét krav.””