Bilag til forsvarsministerens

skrivelse af 31. maj 2007

(Alm.del.)

 

 

 

 

Spørgsmål nr. 30:

Vil ministeren sikre, at de TETRA-net, der allerede eksisterer i Danmark i dag, bl.a. i Taxa-Fyn, Københavns Energi, busserne i København, Metroen i København, fortsat kan bruges og vil kunne fungere sammen med det nye landsdækkende beredskabsnet?

Svar:

Jeg har til brug for besvarelsen anmodet Finansministeriet om bidrag til besvarelsen.

 

Finansministeriet har af Økonomistyrelsen fået følgende oplyst:

 

”Det fremgår bl.a. af besvarelse af spørgsmål 5 og 9, hvem der er forpligtet til at bruge det landsdækkende radiokommunikationsnet til beredskaberne. Andre aktører, end dem, som er omfattet af lovforslagets § 1, stk. 1, er som udgangspunkt ikke forpligtet til at anvende det landsdækkende radiokommunikationsnet.

 

Som anført i besvarelse af spørgsmål 1 skal det understreges, at selvom der etableres et fælles radiokommunikationsnet til nød- og beredskabskommunikation i Danmark, vil der fortsat være frekvenser til civilt brug, herunder til brug for transportvirksomhed m.v.

 

Som anført i bemærkningerne til lovforslagets enkelte bestemmelser skal det understreges, at uanset at der med lovforslaget skabes en forpligtelse til at benytte det landsdækkende radiokommunikationsnet ved løsningen af egne og fælles beredskabsopgaver, afskærer dette ikke muligheden for at anvende supplerende kommunikationssystemer, herunder systemer til overførsel af store mængder data mellem f.eks. ambulancer og sygehuse. Det forudsætter dog, at sådanne supplerende kommunikationssystemer tjener et selvstændigt behov og ikke hindrer, besværliggør eller på anden måde forringer den pligtige og sikre radiokommunikation inden for egen sektor og mellem flere sektorer via det fælles landsdækkende radiokommunikationsnet.”