Bilag til forsvarsministerens

skrivelse af 31. maj 2007

(Alm.del.)

 

 

 

 

Spørgsmål nr. 22:

Såfremt staten ikke kommer til at eje nogle dele af det nye landsdækkende radiokommunikationsnet, hvilken sikkerhed er der så for driften og prisen, set i lyset af radiokommunikationsnettet er af væsentlig national og samfundsmæssig betydning?

Svar:

Jeg har til brug for besvarelsen anmodet Finansministeriet om bidrag til besvarelsen.

 

Finansministeriet har af Økonomistyrelsen fået følgende oplyst:

 

”Som det fremgår af besvarelse af spørgsmål 1, er det den private leverandør, der skal eje og drive netværket, jf. Akt 168 1/6 2006. For så vidt angår ejerskab af terminaler og kontrolrumssoftware henvises til besvarelse af spørgsmål 21.

 

Af besvarelse af spørgsmål 1 fremgår det, at henset til at radiokommunikationsnettet er af væsentlig national og samfundsmæssig betydning, vil der i kontrakten med operatøren være bestemmelser, som i behørigt omfang sikrer staten og nød- og beredskabsbrugerne mod tjenesteyderens økonomiske problemer og mod dennes hele eller delvise overdragelse af nettet til andre.

 

Vedrørende spørgsmålet om pris, henvises der til besvarelse af spørgsmål 18. Det kan endvidere tilføjes, at den kontrakt som vil blive indgået med en kommende tjenesteyder af det landsdækkende radiokommunikationsnet, vil medføre, at der vil være en fast aftalt pris på levering af de aftalte ydelser i hele kontraktperioden.”