Bilag til forsvarsministerens

skrivelse af 15. maj 2007

(Alm.del.)

 

 

 

 

Spørgsmål nr. 16:

 

I forlængelse af svar på spørgsmål 9 bedes ministeren uddybe, om også f.eks. hjemmeplejen, praktiserende læger og speciallæger vil være omfattet af beredskabet i lovens forstand, altså om det er alle de, der kan tænkes at blive inddraget i forskellige situationer (naturkatastrofer, ulykke, pandemi, terror). I mange kommuner indgår f.eks. en meget stor del af de offentligt ansatte, eller om ministeren kun mener, det er selve de ansatte i beredskabet dvs. primært brandfolk, reddere og ambulanceførere.

 

Svar:

 

Jeg kan indledningsvis henvise til min besvarelse af spørgsmål 14.

 

Finansministeriet har herudover oplyst følgende til Forsvarsministeriet:

 

”Det skal bemærkes, at det af udbudsbekendtgørelsen vedrørende samordning af nød- og beredskabskommunikation m.v. fremgår, at nettet skal kunne anvendes af hjemmeplejen, såfremt priser og øvrige vilkår i forhold til eksempelvis almindelig mobiltelefoni, er økonomisk fordelagtige for hjemmeplejen.”

 

Som det således fremgår, vil det fremtidige radiokommunikationsnet give mulighed for tilslutning af bl.a. en kommunes hjemmepleje, såfremt dette af kommunen skønnes mest hensigtsmæssigt og/eller fordelagtigt, men der er med det foreliggende lovforslag ikke tale om en pligt for en kommunes hjemmepleje til at anvende radiokommunikationssystemet.