PMR-brugergruppen i Danmark

v/Niels Johan Juhl-Nielsen

[email protected]

 

1. marts 2007

Ref. 07-000245-5

 

 

 

Kære Niels Johan Juhl-Nielsen

 

Ved brev af 19. februar 2007 har De bl.a. bedt mig om at udskyde 1. behandlingen af forslag til lov om ændring af beredskabsloven. De har i den forbindelse anført, at 1. behandlingen skulle finde sted den 26. februar 2007.

 

Den 21. februar 2007 fik De telefonisk oplyst, at lovforslaget endnu ikke var fremsat, og at der ikke var fastsat dato for 1. behandlingen.

 

Jeg kan oplyse, at forsvarsministeren den 28. februar 2007 har fremsat forslag til lov om ændring af beredskabsloven (L 167). Forsvarsministeriet har den 26. februar 2007 sendt høringssvar og høringsnotat til Folketinget, og materialet er offentligt tilgængeligt på Folketingets hjemmeside under Forsvarsudvalgets dokumenter. Forslaget forventes 1. behandlet den 22. marts 2007.

 

En 1. behandling af et lovforslag er tilrettelagt med henblik på at give forslagsstilleren mulighed for at høre de øvrige gruppers opfattelse for derefter at kommentere indlæggene. Når et lovforslag har været til 1. behandling, henviser Folketinget det som regel til et af de stående udvalg (i dette tilfælde formentlig Forsvarsudvalget).

 

En stor del af folketingsarbejdet foregår således i udvalgene, som bl.a. behandler de lovforslag, som Folketinget henviser til dem efter 1. behandlingen, og der er flere muligheder for at påvirke udvalget i forbindelse med behandlingen af forslag.

 

Udvalgene kan modtage en eller flere personer, f.eks. repræsentanter for en forening, i foretræde i forbindelse med et udvalgsmøde. Formålet med foretræde er at påvirke udvalget i forbindelse med udvalgets behandling af et lov- eller beslutningsforslag eller gøre udvalget opmærksom på et anliggende inden for udvalgets sagsområde.

 

En organisation, forening eller lignende kan også henvende sig skriftligt til et udvalg. Det er herefter op til udvalgets medlemmer, om de ønsker at reagere på henvendelsen, typisk ved at stille et skriftligt spørgsmål til ministeren om ministerens kommentar til indholdet.

 

Herudover kan udvalget beslutte at afholde åbent udvalgsmøde og eksempelvis invitere eksterne eksperter m.v. til belysning af et emne, ligesom et udvalg kan beslutte at afholde en høring med henblik på belysning af et område.

 

Jeg foretager ikke yderligere i anledning af Deres henvendelse.

 

Kopi af dette brev er sendt til Forsvarsudvalget.

 

 

Med venlig hilsen

 

 

 

Chr. Mejdahl