Folketingets Lovsekretariat

Christiansborg

1240  København K

Dato             24 . maj 2007

J. nr.           500-13

  

 

Trafikudvalget har i brev af 21. maj 2007 stillet mig følgende spørgsmål 43 vedrørende L 159, som jeg hermed skal besvare.

 

Spørgsmål nr. 43:

 

"Ministeren bedes kommentere vedlagte indlæg i Jyllands Posten lørdag den 19. maj 2007: ”Politik når det er værst”."

 

Svar:

 

Indlægget i Jyllandsposten den 19.05.2007: ” Politik når det er værst” af Bo Sandberg (S) og Jakob Næsager (K) giver først udtryk for at hovedformålet med Cityringen er ”glimrende”, og at Cityringen er ”et kvantespring i den kollektive trafikbetjening”. Dette er jeg naturligvis enig i.

 

I indlægget rejses dernæst følgende 3 spørgsmål:

 

1)      Burde metrostationen v/Frederiks Kirke være placeret pÃ¥ Kvæsthusbroen, og burde der have været indføjet en ekstra station ved Frihedsmuseet?

 

2)      Betyder udførelsen af stationen ved Frederiks Kirke en særlig risiko for kirken?

 

3)      Udgør den pÃ¥tænkte stationstype med elevatorer en særlig risiko for passagererne?

 

Indlægget ligger tæt op ad det høringssvar fra Københavnertunnelgruppen ved gruppens sekretær Bo Sandberg dateret 15. januar 2007, der er oversendt til Folketingets Trafikudvalg, og som er refereret og besvaret i det høringsnotat til lovforslag vedr. Cityringen, der er oversendt til Folketingets Trafikudvalg den 20. februar 2007.

 

Til de enkelte af de 3 spørgsmål har jeg følgende bemærkninger:

 

Ad 1): Spørgsmålet om stationsplaceringen i Frederiksstaden har været belyst i forbindelse med udredningsarbejdet, og på den baggrund er placeringen ved Frederiks Kirke valgt. Der henvises til svaret i ovennævnte høringsnotat vedrørende høringssvar fra Københavnertunnelgruppen og Foreningen til Hovedstadens Forskønnelse samt svarene på spørgsmål 30 og 34 (sidstnævnte om station ved Frihedsmuseet) vedrørende L 159.

 

Ad 2): Der henvises til svaret på spørgsmål 147 (TRU alm. Del) dateret 26. februar 2007 vedr. henvendelse fra Frederiks Kirkes menighedsråd, svarene i ovennævnte høringsnotat vedrørende høringssvar fra Københavns Stiftsøvrighed og Frederiks Kirkes menighedsråd samt svarene på spørgsmål 3 del 9 vedrørende L 159 (specifikt om Frederiks Kirke) og spørgsmål 24 vedrørende L 159 (generelt om hensyn til nabobygninger).

 

Ad 3): Der henvises til svaret på spørgsmål 35 vedrørende L 159 (oplysning om at stationen udover elevatorer får faste nødtrapper ligesom de andre stationer).

 

Jeg kan i øvrigt undre mig lidt over, at forfatterne til indlægget i Jyllands Posten mener, at det er ”politik når det er værst”, når der indgås en politisk aftale i stor enighed med mange parter. Det er ikke et synspunkt, jeg deler.

 

 

Med venlig hilsen

 

 

Flemming Hansen