<DOCUMENT_START>

Besvarelse af spørgsmål nr. 1<DOCUMENT_START> af 22. februar 2007 fra Folketingets Retsudvalg vedrørende forslag til lov om ændring af konkursloven (Hurtigere behandling af konkursboer) (L 130).

<DOCUMENT_START>

Spørgsmål:

 

                   ”Kan der med henvisning til høringssvarene og i fortsættelse af 1. behandling være grund til i en overgangsfase at tilføre domstolene yderligere ressourcer?”

 

 

Svar:

 

Lovforslaget indebærer som anført i pkt. 4 i lovforslagets almindelige bemærkninger, at skifteretterne fremover får en øget tilsynsrolle i forhold til bobehandlingen med hensyn til at sikre, at behandlingen af boet fremmes mest muligt, og at de enkelte sagsbehandlingsskridt foretages, så snart det i et konkursbo er muligt og forsvarligt.

 

Som anført i pkt. 3.2.2.1 i lovforslagets almindelige bemærkninger, indebærer den ændrede tilsynsrolle, at skifteretterne skal føre tilsyn med den formelle del af bobehandlingen, dvs. følge udviklingen i bobehandlingen og føre tilsyn med, at boet fremmes behørigt. Skifteretten skal derimod ligesom i dag ikke føre en egentlig almen kontrol (”løbende forvaltningsrevision”) med kurators bobehandling.


De økonomiske og administrative konsekvenser som følge af skifterettens ændrede tilsynsrolle vurderes på den baggrund samlet set at være af mindre betydning for domstolene og vil således kunne afholdes inden for domstolenes rammer.

 

Efter Justitsministeriets opfattelse medfører lovforslaget derfor heller ikke behov for midlertidigt at tilføre domstolene yderligere ressourcer.