Folketingets Uddannelsesudvalg

Christiansborg

I forbindelse med behandlingen af (L 12) Forslag til Lov om ændring af statens uddannelsesstøtte (SU-loven) (Ophævelse af revisionsbestemmelse om tillæg til uddannelsessøgende med varig funktionsnedsættelse i videregående uddannelse) har Folketingets Uddannelsesudvalg i brev af 13. november stillet mig følgende spørgsmål:

 

Spørgsmål 3:

”Hvor mange penge er der sparet på revalideringsydelse efter indførelsen af SU-tillægget til studerende med handicap samt dobbelt SU til enlige forsørgere, og hvornår forventer ministeren at indkalde SU-forligskredsen til drøftelse om anvendelse af denne besparelse?”

 

Svar:

Lovforslaget omhandler spørgsmålet om ophævelse af revisionsbestemmelsen om tillæg til uddannelsessøgende med varige funktionsnedsættelser i de videregående uddannelser.

 

Det er alene i bemærkningerne til lovforslaget i forbindelse med tillæg til enlige forsørgere forudsat, at forligskredsen skal indkaldes til drøftelse om udmøntning af en eventuel besparelse. Et eventuelt nettoprovenu i forbindelse med tillæg til enlige forsørgere vedrører således ikke behandlingen af denne lov. Ministeriet er imidlertid ved at afklare beregningsgrundlaget for ordningen for de enlige forsørgere. Jeg er ikke i stand til at oplyse en dato for, hvornår vi forventer at kunne inddrage forligskredsen, men jeg vender tilbage hertil, så snart det er muligt.

 

Dette svar fremsendes i 5 eksemplarer.

 

 

Med venlig hilsen

 

 

Bertel Haarder