Lad mig først sige til hr. Ole Glahn: Det er den rigtige tilgang at have. Man skal ikke lade sig lede af Altinget, eller hvad man ellers læser et eller andet et sted. Man skal derimod lade sig lede af, hvad man hører.
Hvis jeg citerer hr. Ole Glahn rigtigt, sagde hr. Ole Glahn lige for et øjeblik siden, at det principielt skal være muligt, at man kan bruge den. Og det er jo lige nøjagtig det, det hele handler om.
Dengang vi sad med hele forordningen, sad vi og diskuterede på møde efter møde, om det var rimeligt, at man, når man fik en mulighed for at bruge den frivillige modulation, da skulle binde sig for en hel periode. Da sagde jeg, og det siger jeg fortsat: Det er ikke rimeligt. Hvis den frivillige modulation er der, må det være den enkelte stat, der meddeler, hvornår man har lyst til at bruge den.
Sagen er bare den, at den frivillige modulation ikke er der mere. Den frivillige modulation er taget ud af det forslag, nøjagtig som jeg redegjorde for at konsekvensen ville være, hvis man skulle finde et kompromisforslag med Europa-Parlamentet, for Europa-Parlamentet havde indtaget den holdning, at de ville holde 20 pct. af budgettet tilbage, hvilket de kan rent budgetmæssigt, hvis ikke det her problem blev løst. Så tog man det emne ud, og så fandt man en løsning, hvilket i øvrigt også blev meddelt, da vi havde selve diskussionen.
Nu er vi så i den situation, at det ikke er muligt at tage de frivilligt modulerede midler ud, og når man ikke kan tage dem ud, er der selvfølgelig heller ikke længere nogen diskussion om, hvorvidt man må have lov at vælge, hvornår man kunne tænke sig at bruge noget, der ikke eksisterer.
Hvad jeg derimod har sagt igen og igen, uanset hvordan Altinget nu vil skrive det, er, at når kommissæren siger, at der ved det her midtvejstjek - kald det, hvad man vil - som kommer allerede i 2008, skal være en mulighed for igen at vurdere, om der skal være mulighed for en frivillig modulation, vil jeg ikke sætte mig imod det. Det accepterer jeg. Jeg nævnte det endda, da jeg sad i Rådets møde - jeg nævnte endda, at jeg synes, det er fint.
Men det er alligevel at gå for langt for at lave en historie ud at det, at man spørger, om ikke ministeren vil kæmpe for, at vi får frivillig modulation ind, når jeg har lavet en aftale med Dansk Folkeparti - der i øvrigt er kendt, for det har stået i pressemeddelelse efter pressemeddelelse - hvor vi har skrevet, at vi ikke vil gøre brug af den. Det er alligevel at gå langt, at man vil forlange det af en minister.
For nu at kridte banen helt op: For det første har jeg sagt, at hvis den frivillige modulation er inde i systemet, skal man kunne melde sig ind, når man har lyst, gerne år for år; og for det andet, at den frivillige modulation ikke er der for øjeblikket, for i det kompromisforslag, der blev vedtaget, er den taget ud. Det var Europa-Parlamentets krav for at løsgive de 20 pct. af midlerne. Derfor er situationen, som den er.
Og for det tredje har jeg sagt, at det er helt i orden at genoverveje, når man laver midtvejsreguleringen i 2008, om vi skal have den frivillige modulation.
Jeg tror, nogle har overset, hvad der er sket fra begyndelsen, hvor vi diskuterede, og nu til slutningen, nemlig at den er taget ud.