Folketingets Retsudvalg

Christiansborg

1240  København K

Dato             25. januar 2007

J nr.             441-26

  

 

Retsudvalget har i brev af 7. december 2006 stillet mig følgende spørgsmål nr. 1 vedrørende forslag til folketingsbeslutning om obligatorisk videoovervågning i taxaer (B23).

 

Spørgsmål nr. 1

 

"Ministeren bedes redegøre for, i hvilket omfang spørgsmålet om videoovervågning i taxier indgår i – og må forventes at komme til at indgå i – aftaler mellem relevante parter på arbejdsmarkedet."

Svar

 

Spørgsmålet har været sendt i høring hos relevante organisationer, foreninger og myndigheder.

 

Det fremgår af de indkomne høringssvar, at spørgsmålet om videoovervågning i taxier ikke indgår i – og heller ikke forventes at komme til at indgå i – aftaler mellem relevante parter på arbejdsmarkedet.

 

Således har Kristelig Fagbevægelse oplyst, at spørgsmålet om videoovervågning ikke indgår i Kristelig Fagforenings aftaler med Danske Taxi vognmænds Arbejdsgiverforening /DTA) og Kristelig Arbejdsgiverforening.

 

3F har oplyst, at de ikke forventer, at spørgsmålet om videoovervågning vil blive en del af fremtidige aftaler mellem 3F, som repræsentant for lønmodtagersiden, og foreninger på arbejdsgiversiden på taxiområdet. 3F har i den forbindelse gjort opmærksom på, at taxaområdet er et af de områder på det danske arbejdsmarked, hvor organisationsgraden, efter danske forhold, er relativt lav både hos arbejdsgiver og arbejdstager.

 

 

Med venlig hilsen

 

 

Flemming Hansen