Vedlagt fremsendes i 5 eksemplarer besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 8 af 24. april 2007 fra Folketingets Retsudvalg vedrørende forslag til folketingsbeslutning om adgang til dokumenter om egne forhold i PET’s arkiver og om oprettelse af et uafhængigt ankenævn for afslag på anmodning om arkivadgang (B 92).

 

 

Lene Espersen

/

 Ole Hasselgaard

 


Spørgsmål nr. 8 fra Folketingets Retsudvalg vedrørende forslag til folketingsbeslutning om adgang til dokumenter om egne forhold i PET’s arkiver og om oprettelse af et uafhængigt ankenævn for afslag på anmodning om arkivadgang (B 92):

 

”Vil ministeren på baggrund af svar på spørgsmål 5 redegøre for de amerikanske regler om borgernes adgang til efterretningstjenesternes arkiver – Freedom of Information Act (FOIA) og The Privacy Act – og efterfølgende redegøre for, om ministeren mener, Danmark kunne indføre samme regler og retninglinier?”

 

Svar:

 

Justitsministeriet har til brug for besvarelsen anmodet Udenrigsministeriet om gennem den danske ambassade i Washington at indhente oplysninger om borgernes adgang til indsigt i den amerikanske efterretningstjenestes arkiver.

 

Justitsministeriet vil vende tilbage til sagen, når oplysningerne foreligger.