Besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 3 af 3. april 2007 fra Folketingets Retsudvalg vedrørende forslag til folketingsbeslutning om adgang til dokumenter om egne forhold i PET’s arkiver og om oprettelse af et uafhængigt ankenævn for afslag på anmodning om arkivadgang     (B 92).

 

Spørgsmål:

 

”Kan ministeren oplyse, hvornår sagen om Bent Jensens eventuelle brud på reglerne om tavshedspligt forventes afsluttet?”

 

Svar:

 

Som oplyst i Justitsministeriets besvarelse af 23. januar 2007 af spørgsmål nr. 197 af 19. januar 2007 fra Folketingets Retsudvalg (Alm. del) var Politiets Efterretningstjeneste på daværende tidspunkt i færd med at udarbejde et notat om bl.a. vilkårene for professor Bent Jensens adgang til Politiets Efterretningstjenestes arkiver fra perioden under ”den kolde krig”. Som det endvidere fremgår af besvarelsen, ville Politiets Efterretningstjeneste i den forbindelse også foretage en vurdering af, om der er sket en tilsidesættelse af vilkårene for arkivadgang mv.

 

Politiets Efterretningstjeneste har til brug for besvarelsen af nærværende spørgsmål oplyst, at notatet har været sendt til Bent Jensen med henblik på hans bemærkninger, og at Politiets Efterretningstjeneste den 20. marts 2007 har modtaget Bent Jensens bemærkninger.

 

Politiets Efterretningstjeneste har oplyst, at gennemgangen af Bent Jensens bemærkninger forventes afsluttet i løbet af kort tid.