Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 19, som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 12. juni 2007 vedrørende forslag til folketingsbeslutning om adgang til dokumenter om egne forhold i PET´s arkiver og om oprettelse af et uafhængigt ankenævn for afslag på anmodning om arkivadgang (B 92).

 

 

 

Lene Espersen

/

 Lars Hjortnæs

 


Spørgsmål nr. 19 fra Folketingets Retsudvalg vedrørende forslag til folketingsbeslutning om adgang til dokumenter om egne forhold i PET´s arkiver og om oprettelse af et uafhængigt ankenævn for afslag på anmodning om arkivadgang (B 92).

 

”Vil ministeren være indstillet på at tage initiativ til en ændring af administrativt fastsatte regler og praksis i retning af, at Politiets Efterretningstjeneste før en forsker eller journalist får adgang til Politiets Efterretningstjenestes arkiver, som indeholder oplysninger om konkrete personer, skal kontakte de pågældende personer og opfordre disse til at gennemgå materialet, før forskeren eller journalisten får adgang til materialet?”

 

Svar:

 

Der henvises til min besvarelse af spørgsmål nr. 17.