Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 12, som Folketingets Retsudvalg (B 92) har stillet til justitsministeren den 11. maj 2007.

 

 

 

Lene Espersen

/

 Lene Volke Roesen

 


Spørgsmål nr. 12 fra Folketingets Retsudvalg (B 92):

 

”Kan ministeren oplyse, om det reviderede notat fra PET af 30. april 2007 er udarbejdet i et samarbejde mellem PET og Justitsministeriet eller Statsministeriet?”

 

 

Svar:

 

Det kan oplyses, at Justitsministeriet og Statsministeriet ikke har deltaget i udarbejdelsen af Politiets Efterretningstjenestes afgørelse af 30. april 2007 vedrørende professor Bent Jensens arkivadgang hos Politiets Efterretningstjeneste. Efterretningstjenesten havde, forinden Justitsministeriet modtog afgørelsen den 30. april 2007, overordnet orienteret Justitsministeriet om afgørelsens forventede indhold.

 

Det kan, for så vidt angår det notat af 29. januar 2007, som Politiets Efterretningstjeneste ved brev af 30. januar 2007 sendte i partshøring hos professor Bent Jensen, oplyses, at Politiets Efterretningstjeneste i forbindelse med udarbejdelsen af dette notat drøftede generelle retlige spørgsmål med Justitsministeriet.