Folketingets Trafikudvalg

Christiansborg

1240  København K

Dato             16. januar 2007

J. nr.           360-2

  

 

Trafikudvalget har i brev af 11-12-2006 stillet mig følgende spørgsmål 6 (B9), som jeg hermed skal besvare.

 

Spørgsmål nr. 6:

 

" Hvilke kommentarer har ministeren til vedlagte notits fra 29. november 2006 på Aalborg Universitets hjemmeside, www.aau.dk, hvor det fremgår, at 1. års rapporten fra forsøget med drænrør ikke er skrevet på grundlag af de vedtagne beregningsmetoder?"

 

Svar:

 

Det fremgår af den vedlagte notits, at der er tale om en side fra den elektroniske presseovervågning på Aalborg Universitets hjemmeside. Den vedlagte notits er således et resumé af en artikel fra Nordjyske Stiftstidende med originaltitlen: ”Kaos i kystforsøg til millioner”.

 

Det bemærkes, at Aalborg Universitets presseovervågning og de resuméer, der findes her, ikke nødvendigvis er et udtryk for universitetets officielle holdning.

 

Det er aftalt, at forsøget med SIC’s trykudligningsmoduler skal vare tre år. Det skyldes, at det er nødvendigt at observere systemets effekt over en længere årrække med henblik på at kunne skelne en eventuel effekt af trykudligningsmodulerne fra de store naturlige variationer på kysten. Der udarbejdes imidlertid årligt udviklingsrapporter, og der er også som aftalt udarbejdet en rapport for forsøgets første halve år.

 

Evalueringsrapporten for det første år af forsøget med SIC-systemet ved den jyske vestkyst er udarbejdet af henholdsvis professor Burcharth fra Aalborg Universitet og professor Fredsøe fra DTU, der begge er internationalt anerkendte for deres forskningsindsats på kystbeskyttelsesområdet. Professorerne har udarbejdet evalueringsrapporten i enighed.

 

Forsøget tilrettelægges og udføres af en projektgruppe med repræsentanter fra Skagen Innovation Center (SIC), Kystdirektoratet samt de to professorer, der er udpeget af henholdsvis SIC og Kystdirektoratet. Evalueringen foretages ikke af projektgruppen, men alene af de to professorer.

 

Ved forsøgets begyndelse tog man udgangspunkt i et sæt beregningsparametre, der senere blev anvendt i forbindelse med udarbejdelsen af evalueringsrapporten for det første halve år af forsøget.

 

Beregningsparametrene er et udtryk for den måde, man opdeler stranden på, når der skal foretages beregninger vedrørende den tilførte eller eroderede mængde sand i forsøgsområdet.

 

Efter offentliggørelsen af rapporten for det første halve år af forsøget ønskede SIC, at visse beregningsparametre blev justeret. Professorerne accepterede dette, og helårsrapporten er udarbejdet med baggrund i disse justerede beregninger.

 

Det skal bemærkes, at det ifølge forsøgsaftalen er professorerne, der har ansvaret for evalueringen af forsøget, og det er således dem, der bestemmer hvilke beregningsparametre, der skal anvendes ved udarbejdelsen af evalueringsrapporterne.

 

Jeg skal understrege, at der stilles midler til rådighed for enhver genberegning i forhold til forsøget, som professorerne er enige om at anbefale.

 

 

Med venlig hilsen

 

 

Flemming Hansen